Nepremičnine otok Krk

Ponujamo vam najboljši izbor nepremičnin na otoku Krk. Najbolj priljubljene nepremičnine na otoku Krku so kamnite hiše s pogledom na morje v mirnejših delih otoka Krka, moderne vile v bolj urbanih predelih, kot sta mesto Krk in Malinska, ter luksuzni apartmaji v bližini morja s posebnim poudarkom na ekskluzivnih apartmajih v Malinski, Njivicah, Krku in Baški. Raziščite našo ponudbo in nas kontaktirajte za pomoč, tukaj smo za vas.
Preberite več
 

Zakaj so nepremičnine na otoku Krku privlačne za nakup?

Otok Krk, ki se nahaja v središču Kvarnerskega zaliva, je prepoznan kot ena najprivlačnejših destinacij na Hrvaškem in kot eno najbolj aktivnih območij v prodaji nepremičnin. Zaradi blagega sredozemskega podnebja, ugodnega geografskega položaja in raznolikosti naravnih in kulturnih lepot, so otok že v antiki imenovali "zlati otok". Otok Krk je zaradi vsega navedenega privlačen za kupce nepremičnin, še posebej zaradi svojih dobrih prometnih povezav, infrastrukture, nadpovprečnega razvoja nepremičninskega segmenta, pa tudi bližine večjih evropskih mest, zaradi česar je idealna destinacija za konec tedna z avtom. Otok Krk že leta ponosno nosi naziv elitne destinacije na trgu nepremičnin na Hrvaškem. Je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij tako med domačimi kot tujimi gosti. Podiranje rekordnih številk porasta števila obiskovalcev in gostov v zadnjih letih je pričakovano sprožilo val novogradenj hiš, stanovanj in apartmajev na morju. Majhna očarljiva mesta vzdolž celotnega otoka Krka že od nekdaj privabljajo številne tuje goste, zadnja leta pa se jih vse več odloča za nakup nepremičnine na otoku Krku.
 

"Zlati" otok Krk je popolna destinacija za življenje skozi vse leto

Otok Krk je najbolj poseljen otok na Hrvaškem, s celino pa je fantastično prometno povezan s slavnim Krčkim mostom. Ni odveč omeniti tudi, da se prav na otoku Krku nahaja letališče bližnjega mesta Rijeka. Otok Krk je vedno privabljal številne goste, danes pa tudi vse več kupcev nepremičnin. S svojimi naravnimi lepotami, bogato zgodovinsko in tradicionalno kulturo, avtohtono gastronomijo in pestro ponudbo za vse generacije nudi odlične pogoje ne le za dopust, ampak tudi za lastništvo »second home« nepremičnine. Slikoviti kraji, kot so Malinska, Baška, Punat, Njivice, Omišalj in mesto Krk, so znani po prelepih prodnatih, peščenih in skalnatih plažah ter neštetih možnostih za raziskovanje otoka. Danes je otok Krk popolna destinacija za kratek vikend ali daljši dopust.
 

Otok Krk kot elitni trg nepremičnin

Otok Krk že vrsto let velja za zelo privlačno območje z izjemno aktivnim nepremičninskim trgom. Eden izmed razlogov je zagotovo bližina srednjeevropskih držav in kakovostna prometna povezanost, zato ni presenetljivo, da danes otok Krk sodi v sam vrh ponudbe nepremičnin na Hrvaškem. Trg nepremičnin na otoku Krku je zelo raznolik, nepremičnine, pa naj gre za hiše, vile ali apartmaje, so zelo iskane in priljubljene zaradi lepih lokacij in okolja otoka. Najbolj iskani so apartmaji ali penthousi v novogradnjah s fantastičnim pogledom na morje ter počitniške hiše čim bližje morju. Vedno so bile priljubljene tudi obnovljene kamnite hiše na Krku ki izžarevajo mediteranski stil in poskrbijo za pridih preteklosti v kombinaciji z modernim interierjem. Prvič so zagotovo najbolj iskane in najbolj priljubljene nepremičnine s pogledom na morje na Krku, kar pa ne pomeni nujno, da se takšne hiše, stanovanja ali apartmaji nahajajo v prvi vrsti ob morju ali celo v neposredni bližini morja. Razlog za to je zelo preprost in se skriva v tem, da se nepremičnine na otoku Krku, v prvi vrsti do morja prodajajo z bliskovito hitrostjo, ne glede na njihovo ceno. Poleg tega tudi ni skrivnost, da bližje ko je nepremičnina na Krku morju, višja je njena cena. Najdemo lahko vedno manj nepremičnine ob morju za nakup in zaradi tega te postajajo kategorija luksuza in prestiža. Kupci nepremičnin se morajo zavedati, da je ponudba nepremičnin omejena, predvsem hiš, vil, apartmajev in zemljišč ob morju. Naša obala ni neskončna, kar ima za posledico omejenost lokacij s pogledom na morje ter stalno rast cen nepremičnin ob morju na otoku Krku.
 

Nakup nepremičnine na otoku Krku kot odličen način za povrnitev vaše naložbe

Vse več tujih kupcev prepoznava donosnost naložb na Hrvaškem, tako podatki kažejo, da je v letu 2021 nepremičnine kupilo skoraj 10.000 tujcev, kar je 50-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. Najbolj iskane so hiše in apartmaji, saj se naložba v teh primerih zelo hitro povrne. Najpogostejši kupci so že leta nemški državljani, sledijo jim Slovenci in Avstrijci, kar je razumljivo zaradi bližine Primorsko-goranske in Istrske županije. V zadnjih letih se tudi vse več Madžarov, Čehov in Slovakov odloča za nakup "second home" nepremičnin na otoku Krku. Seveda pa so tu tudi domači kupci, ki se vse pogosteje odločajo za nakup nepremičnine za turistični najem. Ti združujejo prijetno s koristnim in na počitnicah uživajo v miru in zasebnosti, hkrati pa tudi vlagajo v lastno prihodnost. Tuji lastniki nepremičnin na otoku Krku so predvsem Nemci, Avstrijci in seveda naši sosedje Slovenci, ki imajo do otoka Krk že od nekdaj poseben odnos. Verjamemo, da ni Slovenca, ki s Krkom ne bi imel neke povezave v obliki lastne nepremičnine na otoku ali pa so med lastniki nepremičnin na otoku njegovi prijatelji ali sorodniki. Slovenci kot veliki ljubitelji bivanja v naravi in aktivnosti na prostem prav na otoku Krku najdejo vse, kar potrebujejo od narave, morja, uživanja in seveda bližine same destinacije. Vožnja iz Ljubljane do otoka Krk traja približno dve uri, vožnja iz najbolj oddaljenih slovenskih mest pa le redkokdaj traja več kot tri ure. Zato je otok Krk idealen kraj za lastništvo vikenda. Čeprav so v preteklosti vikendi služili predvsem osebnim potrebam, uživanju in počitku, se v zadnjih letih tudi to spreminja, saj vedno več Slovencev prepoznava potencial najema nepremičnin na otoku Krku, ker ta prinaša dohodek in donosnost naložbe z minimalnim vložkom.
 

Najbolj priljubljene lokacije za nakup nepremičnin na Krku

Nekaj najbolj priljubljenih lokacija za nakup nepremičnin na Krku so mesta Malinska ali območje občine Dobrinj, predvsem Klimno, Soline in Čižići. Dandanes se kupec najprej odloči glede na kakovost nepremičnine ali potencial zemljišča. Zato investitorji namenjajo vse več pozornosti izbiri lokacij in pripravi projektov, tako da lahko vidite številne nove družinske hiše in vile s prostornimi terasami in neizogibnimi bazeni ter skrbno urejenimi vrtovi. Pri trendih v gradnji apartmajev je posebna pozornost namenjena dobri in funkcionalni razporeditvi prostorov z veliko svetlobe, moderno opremo in steklenimi stenami, ki ponujajo čudovit razgled. Vse bolj izstopajo posebne elitne soseske, kjer se gradijo kamnite hiše in počitniške vile s številnimi spremljajočimi objekti ter apartmajska naselja, tako da imate še vedno čas, da si zagotovite svojo sanjsko »second home« nepremičnino na otoku Krku.
 

Euro Immobilien - vaša agencija za nepremičnine na otoku Krku

V podjetju Euro Immobilien se lahko pohvalimo s skrbno izbranimi nepremičninami, pa naj gre za investicije v stanovanjske objekte ali za investicije v hotele in turistične projekte. Zagotavljamo vam širok izbor hiš, apartmajev, apartmajev in vrhunsko storitev nepremičninske agencije na otoku Krku. Kot specializirana agencija za prodajo in nakup počitniških nepremičnin, smo trdno usmerjeni v zagotavljanje vrhunske storitve ciljnim strankam, ki imajo prefinjen okus in znajo prepoznati kakovost. Poznamo vsak kotiček otoka Krka in vsak dan spremljamo njegov hiter razvoj, zato ste lahko prepričani, da smo profesionalna in kvalitetna ekipa, ki vam bo stala ob strani v procesu prodaje ali nakupa nepremičnine na otoku Krku, ne glede na to ali gre za hišo, apartma ali zemljišče. Če se odločite za našo nepremičninsko agencijo s Krka, vam bomo v vsakem trenutku zagotovili hitro odzivnost, preglednost in točnost informacij.
Površina
349 m2
Lokacija
Njivice - Omišalj
2.400.000€(18.082.800 kn)
Površina
596 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
98.600€(742.902 kn)
Površina
205 m2
Lokacija
Vrbnik
725.000€(5.462.512 kn)
Površina
62 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
270.000€(2.034.315 kn)
Površina
835 m2
Lokacija
Baška
159.000€(1.197.985 kn)
Površina
175 m2
Lokacija
Vrbnik
695.000€(5.236.477 kn)
Površina
54 m2
Lokacija
Soline - Dobrinj
259.000€(1.951.435 kn)
Površina
507 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
120.000€(904.140 kn)
Površina
1.050 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
190.000€(1.431.555 kn)
Površina
275 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
680.000€(5.123.460 kn)
Površina
78,91 m2
Lokacija
Punat
199.000€(1.499.365 kn)
Površina
30 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
500€(3.767 kn)
Površina
46 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
156.000€(1.175.382 kn)
Površina
58,19 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
249.000€(1.876.090 kn)
Površina
53,71 m2
Lokacija
Šilo - Dobrinj
175.000€(1.318.537 kn)
Površina
62 m2
Lokacija
Kras - Dobrinj
280.000€(2.109.660 kn)
Površina
10.508 m2
Lokacija
Dobrinj
165.000€(1.243.192 kn)
Površina
3.766 m2
Lokacija
Dobrinj
80.000€(602.760 kn)
Površina
85 m2
Lokacija
Dobrinj
190.000€(1.431.555 kn)
Prikaz: 1 - 20 od 348 oglasi
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.