ZAKAJ NEMCI KUPUJEJO NEPREMIČNINE NA HRVAŠKEM?

ZAKAJ NEMCI KUPUJEJO NEPREMIČNINE NA HRVAŠKEM?

Dejstvo, da vsako peto nepremičnino na Hrvaškem kupijo tujci ni novost. Na kontinentalnem predelu Hrvaške nepremičnine kupujejo večinoma Hrvati, vendar je ob obali in na otokih velik delež prodan tujim državljanom. Glede na to, da smo pri agenciji Euro Immobilien osredotočeni predvsem na prodajo počitniških objektov, so naše stranke večinoma Nemci, Avstrijci, Slovenci, Čehi in Slovaki. Ker so Nemci naše najbolj pogoste stranke, smo skozi pogovorov z njimi v preteklih letih spoznali njihove motive za nakup nepremičnin na Hrvaškem.

  1. HRVAŠKA – DRŽAVA ZA VARNO UŽIVANJE
Naravne lepote, otoki, čudovite pokrajine, mediteransko podnebje, okusna hrana... vse to se zdi kot raj, ki je oddaljen le nekaj korakov (ali ur) od Nemčije. Večina Nemcev, ki enkrat obišče Hrvaško, se želi vrniti tja. Hrvaška jim ponuja odličen oddih od običajnega vsakdneva, mirnejše in varnejšega okolje, manj gneče, manj stresa in vse to v lepem in raznolikem naravnem okolju. Tako zelo veliko nemških turistov postane tudi lastnik nepremičnine na Hrvaškem. Posedovanje lastne hiše ali apartmaja na hrvaški obali je postala odlična priložnost za tiste, ki resnično obožujejo Hrvaško in želijo tu preživeti več časa kot samo en letni dopust.
  1. LAHKO DOSTOPNA DESTINACIJA
Hrvaška je relativno blizu Nemčije in je izredno dobro povezana s cestnim in zračnim prometom. Zahvaljujoč temu je lahko dostopna. Sodobne avtoceste in številne letalske linije do večjih obalnih mest, kot so Pula v Istri, Reka, Zadar in Split v Dalmaciji, zagotavljajo prihod na Hrvaško že v nekaj urah iz določenih predelov Nemčije.
  1. NIŽJE CENE NEPREMIČNIN
Glede na to, da so cene nepremičnin v Nemčiji, še posebej v velikih nemških mestih, kot so München, Stuttgart in Hamburg precej visoke, so za Nemce cene nepremičnin na Jadranu sprejemljive in dostopne. Prav tako so cene na Hrvaškem v primerjavi s cenami nepremičnin v konkurenčnih državah še vedno nekoliko nižje. Ampak to ne pomeni, da Nemci na Hrvaškem kupujejo vse kar jim ponujajo. V večini primerov jih tržne razmere zelo zanimajo in znajo precej dobro presoditi razmerje med ceno in kakovostjo. Cenijo kakovost gradnje in privlačnost lokacije ter razumejo njihovo vlogo pri ceni nepremičnin. Nemci so večinoma kupci, ki ne marajo tveganja in želijo investirati v nekaj donosnega, nepremičnine na dobrih lokacijah na Hrvaškem pa to še vedno zagotavljajo. Skoraj nikoli se ne odločijo za špekulativne nakupe, tudi če je nepremičnina dostopna po zelo ugodni ceni.
  1. NEPREMIČNINE KOT INVESTICIJA
Nemci, ki kupujejo nepremičnine kot investicija na Hrvaškem najpogosteje to storijo tako, da te nepremičnine oddajo v najem turistom v tistih delih leta, ko jih sami ne uporabljajo. Za ˝buy to rent˝ investicijo so Istra in Kvarner, otok Krk in območje Crikvenice še posebej priljubljeni med nemškimi kupci. Iščejo kamnite hiše z bazeni, moderne vile in apartmaje s pogledom na morje.
Neredko se Nemci pojavijo kot vlagatelji v nepremičnine, kupujejo posesti, gradijo nepremičnine - hiše ali stanovanja za tržišče. Za njih je Hrvaška destinacija z velikim potencialom, v kateri se bodo cene nepremičnin v prihodnjih letih z veliko verjetnostjo znatno povišale.

Z velikimi spremembami na svetovni ravni, spremembami v načinu življenja in finančnimi spremembami postajajo motivi kupcev nepremičnin vse bolj raznoliki. Kakšne motive bodo kupci iz Nemčije imeli jutri? Mogoče iste, mogoče drugačne... edino kar smo ugotovili je to, da ne glede na motive, zainteresiranost Nemcev za nakup nepremičnin na Jadranu vsako leto narašča.


Ponudba nepremičnin Euro Immobilien:  https://euro-immobilien.si/




 
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.