Istra nepremičnine za prodajo

Predstavljamo vam odlično izbiro nepremičnin v Istri. Kot najbolj priljubljene nepremičnine v Istri izpostavljamo tradicionalne kamnite hiše z bazenom, nepogrešljivi pa so tudi priljubljeni apartmaji in stanovanja ob morju. Imamo veliko izbiro modernih in luksuznih vil z bazeni na odličnih lokacijah na obali in v notranjosti ter atraktivnih gradbenih parcel. Prelistajte našo bogato ponudbo in nas kontaktirajte za pomoč, tu smo za vas.

Preberite več
 
Istra je največji hrvaški polotok na severnem Jadranu, blizu Italije in Slovenije, in za mnoge obiskovalce najbližja mediteranska destinacija. Istra je območje izjemnih naravnih lepot, neprecenljive kulturne in zgodovinske dediščine ter bogate gastronomske ponudbe. Kar zadeva prodajo nepremičnin v Istri, gre za zelo raznolik trg, specifičen po številnih parametrih. Najbolj priljubljena vrsta nepremičnin so kamnite hiše z bazenom. Za razliko od ostale hrvaške obale in otokov za kupce nepremičnin v Istri v večini primerov pogled na morje ni odločilni dejavnik pri izbiri. Tu so pomembni mikrolokacija, lepota okolice in kakovost same nepremičnine.

Poleg kamnitih hiš z bazenom v notranjosti Istre, je zelo veliko povpraševanja tudi po kakovostnih apartmajih blizu morja na območju mest Rovinj in Poreč, kjer imajo nepremičnine tudi največjo vrednost. Kupci nepremičnin v Istri nepremičnine kupujejo za lastne počitnice ali življenje skozi vse leto, vendar pa zelo pogosto tudi z namenom kasnejšega turističnega najema, glede na to, da nepremičnine v Istri dosegajo zelo visoke cene najema in s tem relativno hitro donosnost naložbe. Poleg nakupa počitniških nepremičnin je Istra znana tudi kot velik potencial za razvoj projektov in naložb. Zato so zelo iskana tudi kakovostna stavbna zemljišča za razvoj stanovanjskih in turističnih projektov, kot so letovišča in hoteli.
 

Nepremičninski trg v Istri je eden najbolj dinamičnih na Hrvaškem

Nepremičnine v Istri so v zadnjem času vse bolj privlačne in zanimive, tako za številne investitorje in podjetnike kot tudi za goste iz sosednjih držav. Nič ni lažjega kot se zaljubiti na prvi pogled v ta čarobni del Hrvaške, kar potrjuje vse več tujih kupcev nepremičnin in zemljišč v Istri. Ne glede na to, ali vas zanima selitev ali kakšna oblika investicije, je dandanes v turizmu najpogosteje eno najpomembnejših vprašanj lokacija nepremičnine, na območju Istre pa je enako priljubljena prodaja in nakup hiš, stanovanj ali apartmajev tako na obali kot tudi v notranjosti. Istra ali kot jo mnogi še vedno imenujejo »hrvaška Toskana« ima zelo zanimiv in raznolik nepremičninski trg iz več razlogov, dejstvo, da je Istra danes najuspešnejša turistična regija, pa jo dela zaželeno in priljubljeno destinacijo za počitnice, življenje in vlaganje.
 

Najbolj priljubljena je prodaja hiš v Istri

Istra je zaradi svoje lepote in mediteranskega šarma upravičeno zelo priljubljena in če vas nič ne veže na to regijo in niste omejeni z lokacijo, imejte v mislih, da je pred vami bogata in pestra izbira nepremičnin na istrskem trgu. Najbolj priljubljena vrsta nepremičnin v Istri, z vidika prodaje in nakupa, so kamnite hiše z bazeni, pogosto zapuščene starine, ki so bile z naložbo spremenjene v čarobne kamnite vile z bazenom, ki se nahajajo v popolni, mirni mikro -lokaciji in osupnejo s svojo notranjo in zunanjo ureditvijo, okolico, vsebinami in pogledom nanje. Prodaja hiš v Istri privablja predvsem tujce, vse bolj pa tudi Hrvate, ki so prepoznali ves potencial in želijo investirati v luksuzen namestitveni objekt, po katerem povpraševanje z leti samo narašča.

Obnova starih hiš se je izkazala za izjemno varno, hitro in donosno naložbo. S tem se bodo strinjali tudi poznavalci gradbeništva in investitorji, saj zagotavlja povrnitev naložbe s turizmom ali nadaljnjo prodajo. Posebej cenjena je obnova v skladu s tradicijo, a bistveno modernizirana, saj bo zaradi omejenih virov na trgu možnosti za obnovo pristne zgodbe vedno manj. Takoj za kamnitimi hišami z bazenom so tu moderne vile in družinske hiše vzdolž celotne Istre, z bazenom in prostornimi vrtovi, katerih gradnja se v zadnjih letih ni ustavila, ne glede na to, ali gre za lokacijo z veliko zelenja in počasnejšim tempom življenja ali lokacijo, ki vam bo omogočila prve dnevne poglede na vse odtenke modre barve Jadranskega morja.
 

Prodaja apartmajev v Istri ob morju narašča

Na območju Rovinja, mesta, ki je zadnjih nekaj let rekorder po številu nočitev, ter skoraj enako priljubljenih Poreča in Pule, so apartmaji ob morju zelo iskani, hkrati pa imajo nepremičnine v Istri na omenjenih lokacijah tudi najvišjo vrednost. Številna stanovanja v novogradnjah so vse pogostejša, kupca pa najdejo še preden je gradnja dokončana. Poleg nakupa počitniške nepremičnine je Istra priljubljena tudi v podjetniškem svetu, ker je prepoznana kot destinacija z odličnim potencialom za razvoj različnih projektov in investicij. Povpraševanje po zazidljivih zemljiščih, primernih za razvoj stanovanjskih in turističnih projektov, kot so hoteli ali resorti, je vedno večje. Istrska obala, od Umaga do Rovinja v skupni dolžini 50 km, ponuja privlačna gradbena zemljišča različnih cen in velikosti. Istra, naš »Zeleni Mediteran« ponuja različne možnosti in se lahko z jasno vizijo odzove na različne preference in želje kupcev, kar se najbolje vidi na trgu nepremičnin in hitri prodaji, ki je upravičena in pričakovana.
 

Kdo so najpogostejši kupci nepremičnin v Istri?

Kupci nepremičnin v Istri kupujejo počitniške nepremičnine, vse pogosteje pa tudi za življenje skozi vse leto. Zagotovo pa je večina tujih kupcev lastnikov »second home« nepremičnine v Istri z namenom turističnega oddajanja, glede na to, da nepremičnine v Istri dosegajo zelo visoke cene najema in s tem tudi razmeroma hitro povrnitev naložbe. Najbolj popularni kupci nepremičnin v Istri so že tradicionalno Nemci, Avstrijci, Slovenci, Italijani, tako zaradi bližine in dostopnosti kot tudi odlične prometne infrastrukture, ki omogoča enostavne večkratne obiske in bivanje, predvsem spomladi in poleti. Povečano število letalskih povezav in boljše povezave z Evropo in širše so tudi eden pomembnejših razlogov za trend povpraševanja po nepremičninah v Istri, saj vzbujajo zanimanje vse večjega števila kupcev iz bolj oddaljenih držav.

Med velikimi ljubitelji Istre so tudi Italijani, ki istrsko regijo še posebej cenijo zaradi številnih podobnosti z Italijo, kot so fantastična vina in hrana, čudovita narava in istrske tradicije, podobne beneški kulturi. Razlogov, zakaj se vse več domačih in tujih gostov odloča za nakup nepremičnine v Istri je veliko, kot tudi v preostalem delu Hrvaške, zagotovo najpomembnejši razlogi pa so:

1. OBČUTEK VARNOSTI

Danes ena najpomembnejših postavk pri nakupu nepremičnin na območju Istre je občutek varnosti, ki ga ponuja ta destinacija. Hrvaška je članica Evropske unije, med najljubšimi sredozemskimi državami v Evropi, hkrati pa ima za razliko od mnogih drugih sredozemskih držav precej nizko stopnjo kriminala. Kultura spanja z odklenjenimi vrati je še vedno vidna, predvsem na številnih hrvaških otokih, pa tudi v manjših mestih.

2. ODLIČNA PROMETNA POVEZAVA

Prav odlične prometne povezave z državami EU so botrovale dejstvu, da je kar četrtina kupcev nepremičnin na Hrvaškem tujcev, na destinacijah z dostopom do morja pa je delež tujih lastnikov celo višji od 70 %. . Kakovostne ceste in avtoceste, razvoj hrvaških letališč in nenehno uvajanje novih letalskih linij naredijo Istro idealno destinacijo za krajše ali daljše počitnice oz. nakup počitniške nepremičnine , saj jo obiščejo tako tisti, ki pridejo z avtom kot tisti, ki pridejo z letalom.

3. NAKUP NEPREMIČNINE V ISTRI ZAGOTAVLJA DONOS NALOŽBE IN INVESTICIJE

Nestabilen trg, različne spremembe v načinu življenja kot tudi spremenjeno dojemanje življenjskih vrednot, zlasti med in po pandemiji, so mnoge hrvaške in tuje državljane prisilili, da so svoj privarčevani denar investirali in dosegli dodatno vrednost, medtem ko varčevanje v bankah za državljane postaja vse redkejša možnost. Vlaganje v nepremičnine, oz. »second home« nepremičnine pa se izpostavlja kot varna in donosna izbira, ne glede na to ali jo namerava kupec uporabljati za lastne počitnice in užitek ali pa jo preurediti v počitniško hišo in vložena sredstva odplačati s turističnim najemom. Gotovo pa je, da bodo cene nepremičnin v Istri, pa tudi na Hrvaškem, zagotovo še rasle.
 

Euro Immobillien agencija za neprimičnine v Istri bodo upravičili vaše zaupanje

Vas zanima nakup nepremičnine v Istri vendar ne veste, kje začeti, vam priporočamo, da raziščete, se pozanimate in preverite strokovne in kvalitetne nepremičninske agencije v Istri, da bo celoten kupoprodajni proces potekal nemoteno in ob spoštovanju vseh hrvaških norm in zakonov. V Euro Immobillien, nepremičninski agenciji v Istri, upoštevamo najvišje poslovne standarde, strokovnost in zanesljivost vseh naših nepremičninskih posrednikov.

Prizadevamo si biti najboljša nepremičninska agencija v Istri, v vseh pogledih poslovanja. Dolgoletne izkušnje na področju prodaje in nakupa nepremičnin, predvsem s tujimi kupci, so nam prinesle popolno razumevanje želja kupcev in olajšale celoten proces informiranja in iskanja idealne nepremičnine. Če se odločite za nas, vam zagotavljamo najvišjo raven kakovosti, pošteno svetovanje in jasne informacije na vsakem koraku in v vseh fazah nakupa.
Apartma v novogradnji blizu centra
Površina
72 m2
Lokacija
Labin
209.000€
Družinska hiša v bližini centra Labina
Površina
180 m2
Lokacija
Labin
336.000€
Tri kamnite hiše z velikim vrtom
Površina
230 m2
Lokacija
Labin
450.000€
Lepo stanovanje na odlični lokaciji
Površina
52 m2
Lokacija
Novigrad
225.000€
Udoban apartma v bližini Novigrada
Površina
70 m2
Lokacija
Novigrad
215.000€
Novigrad, pritličje apartma z vrtom
Površina
46 m2
Lokacija
Novigrad
280.000€260.000€
Apartma v Novigradu s pogledom na morje
Površina
63 m2
Lokacija
Novigrad
260.000€
Istra - Zazidljivo zemljišče v Valbandonu
Površina
804 m2
Lokacija
Valbandon - Fažana
210.000€
Nova vila z bazenom in garažo
Površina
377 m2
Lokacija
Višnjan
950.000€
Istra - Moderna hiša z bazenom
Površina
130 m2
Lokacija
Labin
500.000€
Novogradnja s pogledom na morje!
Površina
112 m2
Lokacija
Labin
448.600€
Kamnita hiša blizu Labina
Površina
143 m2
Lokacija
Labin
222.000€
Vodnjan! Obnovljena kamnita hiša v nizu!
Površina
80 m2
Lokacija
Vodnjan
158.000€
Dve luksuzni vili s pogledom na morje - Labin
Površina
385 m2
Lokacija
Labin
na zahtevo
Samostojna hiša z bazenom - Višnjan
Površina
160 m2
Lokacija
Višnjan
650.000€
Dvojček z bazenom - MEDULIN
Površina
164 m2
Lokacija
Medulin
778.200€
MEDULIN Dvojček z bazenom!
Površina
164 m2
Lokacija
Medulin
778.200€
Prikaz: 1 - 21 od 424 oglasi
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.