Prodaja apartmajev Hrvaška

Predstavljamo vam najboljšo izbiro apartmajev za prodajo v najbolj privlačnih regijah Hrvaške. Od apartmajev v prvi vrsti do morja, luksuznih penthouse stanovanj, modernih stanovanj v stanovanjskih kompleksih, udobnih apartmajev s pogledom na morje, nudimo le najboljše od najboljšega.

Preberite več…
Nakup stanovanja na Hrvaškem so zadnja leta ena najpogostejših naložb številnih tujcev na Jadranu. Veliko povpraševanje po nepremičninah na Hrvaškem v neposredni bližini morja iz leta v leto narašča z bliskovito hitrostjo. To je rezultat visokega položaja Hrvaške kot vrhunske turistične destinacije v celem svetu. In ravno zaradi tega lahko danes govorimo o velikem trendu lastništva nepremičnin, hiš, zemljišč in vedno enako priljubljenih stanovanj in apartmajev na jadranski obali.

Izjemne naravne lepote, čudovito čisto morje, ugodna klima, sredozemski pridih in način življenja ob hrvaški obali, od Istre do Dalmacije, so le nekateri izmed razlogov, zakaj mnogi tujci izberejo prav Hrvaško kot "second home" destinacijo za nakup nepremičnine. Niti stalna rast cen hiš, stanovanj in apartmajev na Hrvaškem (ki pa je še vedno nižja od cen v državah zahodne Evrope), ni ovira pri iskanju njihovih idealnih nepremičnin. Medtem ko je pri nakupu hiše izbira nekoliko bolj omejena, pa pri stanovanjih in apartmajih na Hrvaškem v zadnjih letih opažamo velik porast ponudbe.

Nakup stanovanja na Hrvaškem zagotavlja dobro donosnost naložbe

Stanovanja in apartmaji na Hrvaškem do svojih lastnikov pridejo v nekoliko večjem številu kot pri hišah in drugih nepremičninah. Razlog za to je vsakodnevna gradnja novih apartmajev in stanovanj, predvsem v neposredni bližini morja. Kupci nepremičnin na Hrvaškem se najpogosteje odločajo za takšno obliko nakupa, da imajo poleg lastne »second home« nepremičnine v prelepi turistični državi tudi finančno korist od samega stanovanja ali apartmaja, tudi, če v njem ne živijo.

Prav funkcija dolgoročnega najema oziroma turističnega najema je ena izmed najbolj priljubljenih oblik za varen donos naložbe. Turizem kot ena najmočnejših gospodarskih panog in ena najbolj priljubljenih dejavnosti pri nas vliva ogromno zaupanja v varno povračilo vloženih sredstev. To se je izkazalo za zmagovalno kombinacijo: imeti lastno nepremičnino in hkrati ustvarjati dobiček. V večjih mestih, tako na obali kot v notranjosti, se kupci zelo pogosto poleg lastnega stanovanja odločijo tudi za nakup stanovanja ali apartmaja za namen dolgoročne oddaje študentom, družinam, mladim parom ali samskim.

Postopek nakupa stanovanja in apartmaja na Hrvaškem

Ne glede na to, kakšno nepremičnino iščete, hišo, vilo, apartma, stanovanje ali zemljišče, bodite pred samim nakupom pozorni na več pomembnih dejavnikov, kot je pogovor z družino in vsemi ostalimi, ki sodelujejo v procesu, ki prinaša velike spremembe v vaše življenje. Zato je pomembno, da upoštevate čisto vse svoje želje in potrebe, finančne možnosti in morda tudi najpomembnejši del, nepremičninskega strokovnjaka, ki bo z vami na vsakem koraku tega po mnenju mnogih najpomembnejšega nakupnega procesa v vašem življenju. Imate željo in že dolgo razmišljate o nakupu apartmaja na morju na Hrvaškem, ampak ne veste, kje začeti. Svetujemo vam, da poskrbite za naslednje elemente postopka:
 
  • Preverite dokumentacijo - prvi, osnovni in najpomembnejši korak v procesu nakupa nepremičnine, hiše, apartmaja ali stanovanja na Hrvaškem je zagotovo podrobna preverba lastništva želene nepremičnine z vpogledom v zemljiške knjige, da se prepričate, da je nepremičnina brez morebitnih bremen ali zabeležb. V tem koraku postopka je še veliko pomembnih podrobnosti, zato vam priporočamo, da v kolikor sami niste strokovnjak za omenjene dejavnosti in obveznosti, skrb prepustite pooblaščenim strokovnjakom za posredovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin. Tako boste varni in brezskrbni pri uresničevanju svojih sanj o nepremičnini na Jadranu.
  • Preverite stroške nakupa nepremičnine na Hrvaškem - fiksna cena nepremičnine ni edini dejavnik, ki bi ga morali upoštevati, kot v večini držav, zato govorimo o povprečnem znesku dodatnih stroškov od 5 do 8 %. Stroški vključujejo davek na promet nepremičnin, provizijo posredniške agencije in pravne stroške.
  • Strokovno vodenje nakupno-prodajnega procesa s strokovnimi in izobraženimi ljudmi - vsaka država ima svoje običaje, zakone, postopke, ki jih najbolje razumejo prav pooblaščeni nepremičninski posredniki. Da bo vaš nakupno-prodajni proces potekal v skladu z vsemi hrvaškimi zakoni in predpisi, izberite našo strokovno ekipo zaupanja vrednih nepremičninskih posrednikov, ki vam bo olajšala vse postopke in administracijo.

Stanovanja in apartmaji za prodajo na Hrvaškem ob morju so tarča številnih tujcev

Prej smo že omenili, da je Hrvaška priljubljena turistična država, ki turistom ni več zanimiva samo v poletnih mesecih, temveč skozi vse leto. Tega se zavedajo tudi naši najpogostejši gostje in kupci nepremičnin: Nemci, Slovenci in Avstrijci. Dovolj je podati podatek, da je več kot 70 % lastništva nepremičnin na otokih, v mestih in krajih na obali v lasti tujih državljanov.

Najbolj priljubljene destinacije so Istra, Kvarner, Crikvenica, otok Krk, ki so od omenjenih evropskih držav oddaljene le nekaj ur. Zato veliko vlogo pri povečanju povpraševanja po nepremičninah ob morju igrajo odlične prometne povezave. Iz tega razloga je hrvaška obala idealna destinacija za krajše ali daljše bivanje in ni presenetljivo, da si kupci iz sosednjih držav želijo posedovati nepremičnine.

Istra kot naš največji polotok leži v neposredni bližini Italije in Slovenije, in je najbližja sredozemska destinacija številnim tujim državljanom. Že leta se ponaša z sloganom ""Zeleni Mediteran, zaznamujejo pa jo bogata tradicija, kulturna dediščina in neokrnjena naravna lepota s kristalno čistim morjem. Gledano z vidika nepremičninskega trga so v Istri najbolj priljubljene in iskane nepremičnine stare kamnite tradicionalne hiše, kjer pogled na morje pri nakupu nepremičnine ni najpomembnejši dejavnik. Notranjost Istre namreč ponuja edinstven občutek miru, tišine in svobode, kar je v zadnjih letih pritegnilo številne kupce nepremičnin v Istri.

Istra, Kvarner in Dalmacija so idealne regije za nakup stanovanj in apartmajev na Hrvaškem

Zato je Istra eden najbolj dinamičnih in najbolj priljubljenih nepremičninskih trgov na Hrvaškem. Poleg kamnitih hiš, ki so najbolj iskane, so največjo rast vrednosti zabeležila stanovanja in apartmaji v bližini morja na območju Rovinja, Poreča in Pule. Večinoma se nepremičnine kupujejo z namenom turističnega oddajanja, kar je eden najhitrejših načinov za povrnitev naložbe.

Poseben in prelep Kvarner je vse pogostejša izbira za nakup stanovanj in apartmajev na Hrvaškem, tako zaradi odlične geografske lege kot zaradi raznolikosti regije, od morskih območij, celinskih predelov, pa vse do gozdnega podnebja. Gorski kotar je zadnja leta tarča večine domačih gostov in domačih kupcev, ki so v teh gozdnih območjih odkrili ta »zeleni raj« in vse prednosti lastništva »second home« nepremičnin, največkrat vikendov ali brunaric, medtem ko so na obali stanovanja in apartmaji še vedno najbolj iskana kategorija nepremičnin. Kvarner je resnično pester nepremičninski trg, bližina morja in kakovost življenja pa privabljata vedno več kupcev.

Nakup stanovanja na Hrvaškem na območju Dalmacije, predvsem na območju turističnih središč, kot sta Zadar in Šibenik, v zadnjih letih doživlja "renesanso". Vse več stanovanj in apartmajev se gradi v bližini morja ali s pogledom na morje, kar je eden najpomembnejših dejavnikov, ki jih kupci iščejo pri nakupu nepremičnine, ne glede na to ali gre za otoke v Dalmaciji ali za obalna mesta.

Euro Immobilien - vaš zaveznik za nakup stanovanja ali apartmaja na Hrvaškem

Prihranite čas, znebite se skrbi in izberite zaupanja vrednega partnerja, ki bo z vami na vsakem koraku kupoprodajnega procesa in bo s hitro, natančno in temeljito izmenjavo informacij uresničil vse vaše želje in potrebe. Raziščite našo široko paleto nepremičnin; apartmaji in stanovanja na Hrvaškem za prodajo, počitniške hiše in zemljišča ter z nami začnite eno svojih največjih življenjskih naložb.
Dvosobno stanovanje s pogledom na morje v novogradnji v Baški Vodi
Površina
73,46 m2
Lokacija
Baška Voda
300.000€290.000€
Stanovanje z garažo na zahodu Makarske
Površina
65,37 m2
Lokacija
Makarska
215.000€
Krk - apartma z bazenom in vrtom
Površina
81 m2
Lokacija
Krk
265.000€
Stanovanje v novogradnji s skupnim bazenom - Krk
Površina
81 m2
Lokacija
Krk
255.000€
Luksuzno dvoetažno stanovanje, druga vrsta do plaže - Srima ​
Površina
196,11 m2
Lokacija
Srima - Vodice
764.829€
Srima - novo luksuzno stanovanje druga vrsta do plaže
Površina
192,68 m2
Lokacija
Srima - Vodice
751.452€
Srima - Luksuzno stanovanje druga vrsta do plaže
Površina
99,37 m2
Lokacija
Srima - Vodice
367.669€
Luksuzno stanovanje druga vrsta do plaže - Srima
Površina
107,93 m2
Lokacija
Srima - Vodice
399.341€
Mesto Krk, okolica - apartma s pogledom
Površina
105 m2
Lokacija
Krk
289.000€
Krk okolica - apartma v pritličju
Površina
85 m2
Lokacija
Krk
245.000€
Moderni apartmaji na mirni lokaciji - novogradnja Tribunj
Površina
91,55 m2
Lokacija
Tribunj
302.000€
Malinska, apartma z odprtim pogledom na morje
Površina
100 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
415.000€
Luksuzno stanovanje prva vrsta do plaže - Srima
Površina
183,74 m2
Lokacija
Srima - Vodice
716.586€
Dvosobno stanovanje v prvem nadstropju, mesto Krk
Površina
57,35 m2
Lokacija
Krk
250.000€
Crikvenica, stanovanje s čudovito teraso v centru mesta
Površina
74 m2
Lokacija
Crikvenica
240.000€
Apartma s pogledom na morje in vrtom - Povljana
Površina
61,37 m2
Lokacija
Povljana
283.200€
Crikvenica novo stanovanje v bližini morja
Površina
70 m2
Lokacija
Crikvenica
300.000€
Apartmaji v novogradnji 200 m od morja - Seline
Površina
60,62 m2
Lokacija
Seline - Starigrad
188.680€
Dva povezana apartmaja s pogledom na morje - Čiovo
Površina
100 m2
Lokacija
Čiovo - Trogir
na zahtevo
Mesto Krk - dvosobni apartma z dvoriščem
Površina
55,73 m2
Lokacija
Krk
210.000€
Apartma na lepi lokaciji – Povljana
Površina
67,06 m2
Lokacija
Povljana
198.000€
Uvala Soline - apartma s pogledom na morje
Površina
45,30 m2
Lokacija
Soline - Dobrinj
149.000€
Donja Vežica - Rijeka, dvosobno stanovanje z garažo
Površina
61,80 m2
Lokacija
Donja Vežica - Rijeka
187.000€
Moderno dvonadstropno stanovanje s pogledom na morje - Jezera
Površina
148,93 m2
Lokacija
Jezera - Tisno
489.000€
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.