Prodaja hiš ob morju Hrvaška

Predstavljamo vam najboljšo izbiro hiš za prodajo v najbolj privlačnih regijah Hrvaške. Od modernih urbanih vil, tradicionalnih kamnitih hiš, počitniških hiš na podeželju do luksuznih vil ob samem morju, naša ponudba vsebuje le najboljše od najboljšega. Preberite več…
Nakup hiše na Hrvaškem narašča želja in potreba številnih tujcev, ki so jo že odkrili in tistih, ki našo lepo deželo in obalo šele odkrivajo. V zadnjih letih so najštevilčnejši kupci hiš na Jadranu in njegovem neposrednem zaledju večinoma Avstrijci, Nemci, Britanci, Italijani, Rusi, Madžari, Čehi, Slovaki, tudi med Skandinavci je trend naraščajoč.

Ugodna geoprometna lega Hrvaške je ena največjih prednosti in tudi razlogov za nakup hiše na jadranski obali tako s strani prebivalcev držav okoli nas kot tudi zaradi njenih redkih nedotaknjenih naravnih lepot, ki jih dandanes v preostali Evropi vse težje najdemo.

V izboru najbolj iskanih lokacij za nakup hiše na Hrvaškem so predvsem Istra, Kvarner, otok Krk in drugi otoki ter Dalmacija s hišami ob morju. V zadnjih letih se življenjski trendi spreminjajo, zato ne preseneča, da je tudi povpraševanje po nepremičninah v notranjosti vse večje, saj ima vsak kotiček Hrvaške svoje posebnosti in lepote, ki so jih opazili tudi številni prebivalci Evropske unije, ki še posebej ljubijo našo državo.

Prodaja hiš ob morju na Hrvaškem beleži velik porast

V zadnjih nekaj letih nenehno beležimo porast povpraševanja po nepremičninah na Hrvaškem na atraktivnih in privlačnih lokacijah, ne glede na to, ali gre za hiše, stanovanja ali zazidljiva zemljišča. Potencialni kupci se največkrat pozanimajo in se odločijo za kvalitetne novozgrajene hiše v bližini morja, vedno iskane in priljubljene tradicionalne kamnite hiše ter moderne družinske vile s pogledom na naše prelepo morje.

Tu so tudi hiše, ki ne izgubljajo vrednosti, ampak ravno nasprotno, cene rastejo, izbira tovrstnih hiš na morju na Hrvaškem za prodajo pa je vse manjša. Tega se zavedajo tudi kupci iz tujine, zato se pogosto odločijo, da bodo za nakup namenili nekoliko večji znesek od prvotno načrtovanega. Ne glede na to se vedno splača naložba, saj bodo cene še rasle, ne da bi kazalo na to, da se bo v nekem bližnjem prihodnjem obdobju vrednost nepremičnin znižala.

Razlog je več kot očiten in se skriva v omejenem številu nepremičnin, oz. hiš in apartmajev na hrvaški obali. Po drugi strani pa se tiste hiše, ki niso specifične po odlični lokaciji, pogosto nagibajo k padcu cene in imajo nekoliko daljši čas prodaje.

Kot nepremičninska agencija z dolgoletnimi izkušnjami pri posredovanju pri nakupu in prodaji hiš na Hrvaškem vemo, kako pomembno je razumeti in spoštovati želje naših strank. Euro Immobilien je že leta vodilna agencija pri prodaji nepremičnin "second home". Zato še posebej dobro razumemo želje strank, ko gre za nakup počitniške hiše na Hrvaškem, ker se one v tem primeru razlikujejo od kupcev, ki rešujejo primarno stanovanjsko vprašanje. Pogled na morje, zasebnost, notranjost "open space" in seveda lokacija so najpomembnejši vidiki in vprašanja, ki jih stranke iščejo, želijo in sprašujejo o njih.

Nakup kamnite hiše na Hrvaškem je odlična izbira za ljubitelje mediteranske arhitekture

Zelo priljubljen tip hiše, ki se že nekaj let dobro prodaja, so stare kamnite hiše na atraktivnih obalnih lokacijah po vsej Hrvaški. Predvsem pa so te hiše idealna priložnost za dobro naložbo. Kupci, predvsem tuji kupci, tovrstne nepremičnine spreminjajo v počitniške hiše, oz. jih oddajo v turistični sezoni, kar običajno prinese tudi dokaj hitro povračilo naložbe, če govorimo o obnovljenih kamnitih hišah.

Čar rustikalnih kamnitih hiš skoraj ne more preseči ničesar, saj se v njih najbolje čuti duh preteklosti in posebno vzdušje. Zato so zelo pogosta izbira za namestitve med počitnicami na Hrvaškem. Zelo enostavno se je zaljubiti v tradicionalno hrvaško kamnito hišo, ki jih je v ponudbi precej manjši obseg kot pri ponudbi klasičnih hiš, pa tudi višja cena najema v takem primeru turistom ne predstavlja nobenih težav.

Nenehno naraščanje turističnega povpraševanja po tovrstnih objektih s seboj prinaša tudi večje povpraševanje za nakup kamnite hiše na Hrvaškem. Ne glede na to, ali se kamnita hiša nahaja na podeželju ali v starem mestnem jedru, ima vsaka od njih svojo zgodbo, ima svoj čar. Zaradi te pristne izkušnje so odlična izbira za vse ljubitelje mediteranske kulture, vzdušja in atmosfere. Kot dragocen in pomemben simbol preteklosti si starine vsekakor zaslužijo naše spoštovanje in zato se kupci starin zavedajo, da so lastniki edinstvenih in pristnih hiš na trgu.

Nakup počitniške hiše ali vile za najem na Hrvaškem

Hrvaška kot vse bolj priljubljena svetovna turistična destinacija postaja vse bolj iskana počitniška destinacija, zato ne preseneča, da jo odkriva tudi vse več tujcev. Ena najpreprostejših stvari je zaljubiti se v naše morje, naravo, kulturo, hrano in ljudi. Zato ni presenetljivo, da mnogi obiskovalci naše države sanjajo o nakupu počitniške hiše na Hrvaškem in te sanje tudi uresničijo.

V najvišjem odstotku je lastništvo tovrstnih nepremičnin kombinacija zasebnih interesov in možnosti dobrega zaslužka, oz. donosnosti naložbe. Novi lastniki stanovanj dobijo fantastično priložnost, da preživijo počitnice na čudoviti hrvaški obali: v Istri, Kvarnerju ali Dalmaciji, v lastni nepremičnini. Po drugi strani pa lahko, ko tam ne bivajo, dajo v najem hišo za turistične namene, kar jim lahko prinese precejšen zaslužek.

Nakup moderne hiše na Hrvaškem

Glede na to, da je ponudba starih in tradicionalnih kamnitih hiš za prodajo na Hrvaškem vse bolj omejena in manjša, se v zadnjih letih močno poveča povpraševanje po nakupu moderne hiše na hrvaški obali. Že nekaj časa so v svetu v trendu objekti, za katere so značilne čiste linije, minimalističen stil notranje opreme. V zadnjih letih se je enako prelilo tudi na hrvaško obalo, zato smo priča velikemu porastu gradnje novih in modernih hiš in vil.

Moderne hiše dosegajo visoke življenjske standarde zahvaljujoč novim gradbenim trendom, za katere je značilna visoka energetska učinkovitost in kakovost same izvedbe. Na jadranski obali je na atraktivnih lokacijah naprodaj vedno več luksuznih vil in hiš, predvsem počitniških hiš in počitniških vil. Pomembno je vedeti, da se tovrstni objekti prodajajo zelo hitro, pogosto že v istem letu, v katerem so zgrajeni. Cene tovrstnih nepremičnin v prvi vrsti določajo lokacija, torej bližina morja, sama kakovost projekta, stil urejenosti same nepremičnine in najpomembnejši del, odprt pogled na morje.

Pogled na morje je pogosto odločilni dejavnik, ko gre za nakup hiše na Hrvaškem, predvsem ko gre za tuje državljane, ki živijo v notranjosti. Pri apartmajih je, denimo, nekoliko lažje priti do prodajne cene po kvadratnem metru, tako da lahko rečemo, da stanovanja na atraktivnih lokacijah stanejo od 3.000 do 5.000 EUR na kvadratni meter. Pri nakupu hiše je situacija nekoliko drugačna zaradi veliko več dejavnikov, ki določajo ceno, kot so: mikrolokacija, urejenost, vrt, dodatna vsebina zemljišča, celoten vtis, ki ga hiša pusti, v številkah to izgleda od 2.000 EUR do 5.000 EUR za kvadratni meter bivalne površine.

Euro Immobilien - vaš posrednik v vsakem koraku postopka nakupa hiše na Hrvaškem

Nakup hiše na Hrvaškem, druge vrste nepremičnin ali zemljišč so življenjska naložba in zato želite in potrebujete strokovno ekipo, ki vas bo spremljala v tem procesu. Odgovorili vam bomo na vsa vaša vprašanja in pomisleke, razumeli vaše želje in potrebe ter seveda poskrbeli za vso pomoč pri dokumentaciji, zakonih in postopkih, financiranju, na vsakem pomembnem koraku tega posla. Hitra reakcija, natančna in temeljita izmenjava informacij z nami vam bo prihranila čas pri iskanju idealne hiše na morju na Hrvaškem, nam pa pripeljala še eno zadovoljno, srečno stranko in navsezadnje tudi prijatelja.
 BRIBIR, hiša z velikim vrtom
Površina
100 m2
Lokacija
Bribir - Vinodolska Općina
270.000€
Družinska hiša v bližini centra Labina
Površina
180 m2
Lokacija
Labin
336.000€
Tri kamnite hiše z velikim vrtom
Površina
230 m2
Lokacija
Labin
450.000€
Pašman - hiša s tremi apartmaji
Površina
197 m2
Lokacija
Pašman
580.000€
Otok Krk - hiša na mirni lokaciji
Površina
160 m2
Lokacija
Dobrinj
na zahtevo
Tribalj, lepa hiša z velikim dvoriščem
Površina
178 m2
Lokacija
Tribalj - Vinodolska Općina
260.000€
Vrbnik - nova hiša s čudovitim razgledom
Površina
138 m2
Lokacija
Vrbnik
699.000€
Otok Krk - hiša z bazenom
Površina
150 m2
Lokacija
Dobrinj
na zahtevo
Malinska - moderna hiša z bazenom in garažo
Površina
154 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
598.000€
Nova vila z bazenom in garažo
Površina
377 m2
Lokacija
Višnjan
950.000€
Sveti Juraj, hiša s pet apartmaja
Površina
450 m2
Lokacija
Sveti Juraj - Senj
980.000€
Senj, hiša z dvema apartmajema in garažo
Površina
350 m2
Lokacija
Senj
500.000€
Istra - Moderna hiša z bazenom
Površina
130 m2
Lokacija
Labin
500.000€
Kamnita hiša blizu Labina
Površina
143 m2
Lokacija
Labin
222.000€
Malinska - prostorna hiša s tremi apartmaji
Površina
453 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
695.000€
Selce, hiša v centru mesta!
Površina
180 m2
Lokacija
Selce - Crikvenica
290.000€
Čudovita kamnita hiša - otok Krk
Površina
150 m2
Lokacija
Grad Krk
750.000€
Moderna vila s pogledom na morje - Malinska
Površina
164,50 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
935.000€
Otok Krk - hiša s panoramskim pogledom na morje
Površina
200 m2
Lokacija
Grad Krk
390.000€
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.