Prodaja hiš ob morju Hrvaška

Predstavljamo vam najboljšo izbiro hiš za prodajo v najbolj privlačnih regijah Hrvaške. Od modernih urbanih vil, tradicionalnih kamnitih hiš, počitniških hiš na podeželju do luksuznih vil ob samem morju, naša ponudba vsebuje le najboljše od najboljšega. Preberite več…
Nakup hiše na Hrvaškem narašča želja in potreba številnih tujcev, ki so jo že odkrili in tistih, ki našo lepo deželo in obalo šele odkrivajo. V zadnjih letih so najštevilčnejši kupci hiš na Jadranu in njegovem neposrednem zaledju večinoma Avstrijci, Nemci, Britanci, Italijani, Rusi, Madžari, Čehi, Slovaki, tudi med Skandinavci je trend naraščajoč.

Ugodna geoprometna lega Hrvaške je ena največjih prednosti in tudi razlogov za nakup hiše na jadranski obali tako s strani prebivalcev držav okoli nas kot tudi zaradi njenih redkih nedotaknjenih naravnih lepot, ki jih dandanes v preostali Evropi vse težje najdemo.

V izboru najbolj iskanih lokacij za nakup hiše na Hrvaškem so predvsem Istra, Kvarner, otok Krk in drugi otoki ter Dalmacija s hišami ob morju. V zadnjih letih se življenjski trendi spreminjajo, zato ne preseneča, da je tudi povpraševanje po nepremičninah v notranjosti vse večje, saj ima vsak kotiček Hrvaške svoje posebnosti in lepote, ki so jih opazili tudi številni prebivalci Evropske unije, ki še posebej ljubijo našo državo.

Prodaja hiš ob morju na Hrvaškem beleži velik porast

V zadnjih nekaj letih nenehno beležimo porast povpraševanja po nepremičninah na Hrvaškem na atraktivnih in privlačnih lokacijah, ne glede na to, ali gre za hiše, stanovanja ali zazidljiva zemljišča. Potencialni kupci se največkrat pozanimajo in se odločijo za kvalitetne novozgrajene hiše v bližini morja, vedno iskane in priljubljene tradicionalne kamnite hiše ter moderne družinske vile s pogledom na naše prelepo morje.

Tu so tudi hiše, ki ne izgubljajo vrednosti, ampak ravno nasprotno, cene rastejo, izbira tovrstnih hiš na morju na Hrvaškem za prodajo pa je vse manjša. Tega se zavedajo tudi kupci iz tujine, zato se pogosto odločijo, da bodo za nakup namenili nekoliko večji znesek od prvotno načrtovanega. Ne glede na to se vedno splača naložba, saj bodo cene še rasle, ne da bi kazalo na to, da se bo v nekem bližnjem prihodnjem obdobju vrednost nepremičnin znižala.

Razlog je več kot očiten in se skriva v omejenem številu nepremičnin, oz. hiš in apartmajev na hrvaški obali. Po drugi strani pa se tiste hiše, ki niso specifične po odlični lokaciji, pogosto nagibajo k padcu cene in imajo nekoliko daljši čas prodaje.

Kot nepremičninska agencija z dolgoletnimi izkušnjami pri posredovanju pri nakupu in prodaji hiš na Hrvaškem vemo, kako pomembno je razumeti in spoštovati želje naših strank. Euro Immobilien je že leta vodilna agencija pri prodaji nepremičnin "second home". Zato še posebej dobro razumemo želje strank, ko gre za nakup počitniške hiše na Hrvaškem, ker se one v tem primeru razlikujejo od kupcev, ki rešujejo primarno stanovanjsko vprašanje. Pogled na morje, zasebnost, notranjost "open space" in seveda lokacija so najpomembnejši vidiki in vprašanja, ki jih stranke iščejo, želijo in sprašujejo o njih.

Nakup kamnite hiše na Hrvaškem je odlična izbira za ljubitelje mediteranske arhitekture

Zelo priljubljen tip hiše, ki se že nekaj let dobro prodaja, so stare kamnite hiše na atraktivnih obalnih lokacijah po vsej Hrvaški. Predvsem pa so te hiše idealna priložnost za dobro naložbo. Kupci, predvsem tuji kupci, tovrstne nepremičnine spreminjajo v počitniške hiše, oz. jih oddajo v turistični sezoni, kar običajno prinese tudi dokaj hitro povračilo naložbe, če govorimo o obnovljenih kamnitih hišah.

Čar rustikalnih kamnitih hiš skoraj ne more preseči ničesar, saj se v njih najbolje čuti duh preteklosti in posebno vzdušje. Zato so zelo pogosta izbira za namestitve med počitnicami na Hrvaškem. Zelo enostavno se je zaljubiti v tradicionalno hrvaško kamnito hišo, ki jih je v ponudbi precej manjši obseg kot pri ponudbi klasičnih hiš, pa tudi višja cena najema v takem primeru turistom ne predstavlja nobenih težav.

Nenehno naraščanje turističnega povpraševanja po tovrstnih objektih s seboj prinaša tudi večje povpraševanje za nakup kamnite hiše na Hrvaškem. Ne glede na to, ali se kamnita hiša nahaja na podeželju ali v starem mestnem jedru, ima vsaka od njih svojo zgodbo, ima svoj čar. Zaradi te pristne izkušnje so odlična izbira za vse ljubitelje mediteranske kulture, vzdušja in atmosfere. Kot dragocen in pomemben simbol preteklosti si starine vsekakor zaslužijo naše spoštovanje in zato se kupci starin zavedajo, da so lastniki edinstvenih in pristnih hiš na trgu.

Nakup počitniške hiše ali vile za najem na Hrvaškem

Hrvaška kot vse bolj priljubljena svetovna turistična destinacija postaja vse bolj iskana počitniška destinacija, zato ne preseneča, da jo odkriva tudi vse več tujcev. Ena najpreprostejših stvari je zaljubiti se v naše morje, naravo, kulturo, hrano in ljudi. Zato ni presenetljivo, da mnogi obiskovalci naše države sanjajo o nakupu počitniške hiše na Hrvaškem in te sanje tudi uresničijo.

V najvišjem odstotku je lastništvo tovrstnih nepremičnin kombinacija zasebnih interesov in možnosti dobrega zaslužka, oz. donosnosti naložbe. Novi lastniki stanovanj dobijo fantastično priložnost, da preživijo počitnice na čudoviti hrvaški obali: v Istri, Kvarnerju ali Dalmaciji, v lastni nepremičnini. Po drugi strani pa lahko, ko tam ne bivajo, dajo v najem hišo za turistične namene, kar jim lahko prinese precejšen zaslužek.

Nakup moderne hiše na Hrvaškem

Glede na to, da je ponudba starih in tradicionalnih kamnitih hiš za prodajo na Hrvaškem vse bolj omejena in manjša, se v zadnjih letih močno poveča povpraševanje po nakupu moderne hiše na hrvaški obali. Že nekaj časa so v svetu v trendu objekti, za katere so značilne čiste linije, minimalističen stil notranje opreme. V zadnjih letih se je enako prelilo tudi na hrvaško obalo, zato smo priča velikemu porastu gradnje novih in modernih hiš in vil.

Moderne hiše dosegajo visoke življenjske standarde zahvaljujoč novim gradbenim trendom, za katere je značilna visoka energetska učinkovitost in kakovost same izvedbe. Na jadranski obali je na atraktivnih lokacijah naprodaj vedno več luksuznih vil in hiš, predvsem počitniških hiš in počitniških vil. Pomembno je vedeti, da se tovrstni objekti prodajajo zelo hitro, pogosto že v istem letu, v katerem so zgrajeni. Cene tovrstnih nepremičnin v prvi vrsti določajo lokacija, torej bližina morja, sama kakovost projekta, stil urejenosti same nepremičnine in najpomembnejši del, odprt pogled na morje.

Pogled na morje je pogosto odločilni dejavnik, ko gre za nakup hiše na Hrvaškem, predvsem ko gre za tuje državljane, ki živijo v notranjosti. Pri apartmajih je, denimo, nekoliko lažje priti do prodajne cene po kvadratnem metru, tako da lahko rečemo, da stanovanja na atraktivnih lokacijah stanejo od 3.000 do 5.000 EUR na kvadratni meter. Pri nakupu hiše je situacija nekoliko drugačna zaradi veliko več dejavnikov, ki določajo ceno, kot so: mikrolokacija, urejenost, vrt, dodatna vsebina zemljišča, celoten vtis, ki ga hiša pusti, v številkah to izgleda od 2.000 EUR do 5.000 EUR za kvadratni meter bivalne površine.

Euro Immobilien - vaš posrednik v vsakem koraku postopka nakupa hiše na Hrvaškem

Nakup hiše na Hrvaškem, druge vrste nepremičnin ali zemljišč so življenjska naložba in zato želite in potrebujete strokovno ekipo, ki vas bo spremljala v tem procesu. Odgovorili vam bomo na vsa vaša vprašanja in pomisleke, razumeli vaše želje in potrebe ter seveda poskrbeli za vso pomoč pri dokumentaciji, zakonih in postopkih, financiranju, na vsakem pomembnem koraku tega posla. Hitra reakcija, natančna in temeljita izmenjava informacij z nami vam bo prihranila čas pri iskanju idealne hiše na morju na Hrvaškem, nam pa pripeljala še eno zadovoljno, srečno stranko in navsezadnje tudi prijatelja.
Betina - kamnita hiša s pogledom na morje
Površina
75 m2
Lokacija
Betina - Tisno
190.000€
Okolica Poreča - hiša z ogrevanim bazenom
Površina
116 m2
Lokacija
Poreč
495.000€
Nova hiša z bazenom - Poreč okolica
Površina
132 m2
Lokacija
Baderna - Poreč
360.000€
Okolica Bal - prenovljena kamnita hiša
Površina
170 m2
Lokacija
Bale
685.000€
Luksuzna vila s panoramskim pogledom na morje - Vrbnik
Površina
160 m2
Lokacija
Vrbnik
790.000€
Dvojčki z vrtom 90 m od morja - otok Vir
Površina
165 m2
Lokacija
Vir
460.000€
Krk - hiša za obnovo na večji parceli
Površina
140 m2
Lokacija
Krk
280.000€
Vir - apartmajska hiša 400 m od morja
Površina
155 m2
Lokacija
Vir
265.000€
Malinska - prenovljena kamnita hiša z bazenom
Površina
115 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
529.000€
Poreč, novogradnja - moderna vila z bazenom
Površina
303 m2
Lokacija
Poreč
1.550.000€
Jadranovo - novogradnja z bazenom
Površina
86,40 m2
Lokacija
Jadranovo - Crikvenica
570.000€
Jadranovo - nova hiša z bazenom
Površina
103,30 m2
Lokacija
Jadranovo - Crikvenica
600.000€
Novogradnja Malinska - moderna hiša dvojček
Površina
156 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
530.000€
Moderna hiša dvojček - novogradnja Malinska
Površina
125 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
435.000€
Hiša v centru z garažo - Selce
Površina
140 m2
Lokacija
Selce - Crikvenica
385.000€
Družinska hiša blizu morja - Umag
Površina
276 m2
Lokacija
Umag
1.000.000€
Hiša dvojček blizu morja - Nerezine
Površina
70 m2
Lokacija
Nerezine - Mali Lošinj
250.000€
Nerezine - samostojna hiša z dvema stanovanjema
Površina
350 m2
Lokacija
Nerezine - Mali Lošinj
550.000€
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.