Nepremičnine Krk

Ponujamo vam najboljši izbor nepremičnin na otoku Krk. Najbolj priljubljene nepremičnine na otoku Krk so kamnite hiše s pogledom na morje v mirnejših delih otoka Krka, moderne vile v bolj urbanih predelih, kot sta mesto Krk in Malinska, ter luksuzni apartmaji v bližini morja s posebnim poudarkom na ekskluzivnih apartmajih v Malinski, Njivicah, Krku in Baški. Raziščite našo ponudbo in nas kontaktirajte za pomoč, tukaj smo za vas.


Preberite več
 

Zakaj so nepremičnine na Krku privlačne za nakup?

Otok Krk, ki se nahaja v središču Kvarnerskega zaliva, je prepoznan kot ena najprivlačnejših destinacij na Hrvaškem in kot eno najbolj aktivnih območij v prodaji nepremičnin. Zaradi blagega sredozemskega podnebja, ugodnega geografske lege in raznolikosti naravnih in kulturnih lepot so otok že v antiki imenovali "zlati otok".

 

Otok Krk je zaradi vsega navedenega privlačen za kupce nepremičnin, še posebej zaradi svojih dobrih prometnih povezav, infrastrukture, nadpovprečnega razvoja nepremičninskega segmenta, pa tudi bližine večjih evropskih mest, zaradi česar je idealna destinacija za konec tedna z avtom.

 

Otok Krk že leta ponosno nosi naziv elitne destinacije na trgu nepremičnin na Hrvaškem. Je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij tako med domačimi kot tujimi gosti. Podiranje rekordnih številk porasta števila obiskovalcev in gostov v zadnjih letih je pričakovano sprožilo val novogradenj hiš, stanovanj in apartmajev na morju. Majhna očarljiva mesta vzdolž celotnega otoka Krka že od nekdaj privabljajo številne tuje goste, zadnja leta pa se jih vse več odloča za nakup nepremičnine na Krku.

 

Prednosti, ki jih ponuja Krk za naložbo v nepremičnine

 

Otok Krk ponuja celo paleto različnih vrst nepremičnin. Tradicionalne kamnite hiše v starih mestih, kot so Krk, Baška ali Vrbnik, sodobno opremljeni apartmaji in vile s čudovitim razgledom na morje. Bodoči lastniki lahko v skladu s svojimi željami izbirajo med podeželskimi oazami miru ali luksuznimi vilami ob obali.

 

Tukaj je nekaj glavnih prednosti, ki jih Krk ponuja za donosno naložbo v nepremičnine:

 

 1. Turistična privlačnost: Otok Krk je znan po svojih krasnih plažah, živopisnih mestih in kulturnih dogodkih. Vse to in še več na ta otok privablja mnoge turiste, s čimer so tudi nepremičnine izjemno privlačne za naložbe, saj ponujajo velik potencial za najem in razvoj turističnih namestitvenih zmogljivosti.
 2. Bogata kulturna dediščina: Stara mesta, kot so Krk, Baška in Vrbnik, ohranjajo svojo bogato kulturno dediščino, ki privablja ljubitelje zgodovine in umetnosti. Nakup nepremičnine v bližini teh mest omogoča edinstveno integracijo s tradicionalno lokalno kulturo.
 3. Dobra povezanost: Otok Krk s kopnim povezuje most, ki omogoča lahko dostopnost kar po cesti. V Omišu na Krku je tudi reško mednarodno letališče, ki je oddaljeno le nekaj kilometrov in omogoča še enostavnejši prihod iz bolj oddaljenih krajev.
 4. Potencial za razvoj: Z nenehnim naraščanjem zanimanja za turistične destinacije na jadranski obali, Krk ponuja izjemen potencial za razvoj nepremičninskega trga, ki lahko zajema nakup zemljišča za gradnjo ali obnovo obstoječih objektov. Cene nepremičnin na Krku bodo v prihodnje predvidoma še naprej naraščale.
 5. Trajnostna naložba: Otok Krk ima močan turistični potencial skozi vse leto, zaradi česar so nepremičnine na tem območju trajnostna naložba z dobrimi dolgoročnimi obeti.

 

Sklepamo lahko, da nakup nepremičnine na otoku Krku ni zgolj pametna nepremičninska naložba. Je namreč tudi naložba v kakovostno življenje na enem najlepših otokov Jadranskega morja. Krk je s svojo bogato kulturno dediščino, čudovito naravo in turističnim potencialom edinstven kraj, ki privablja vse več investitorjev in ljubiteljev Sredozemlja.

 

"Zlati" otok Krk je popolna destinacija za življenje skozi vse leto

Otok Krk je najbolj poseljen otok na Hrvaškem, s celino pa je fantastično prometno povezan s slavnim Krškim mostom. Ni odveč omeniti tudi, da se prav na otoku Krku nahaja letališče bližnjega mesta Reka. Otok Krk je vedno privabljal številne goste, danes pa tudi vse več kupcev nepremičnin. S svojimi naravnimi lepotami, bogato zgodovinsko in tradicionalno kulturo, avtohtono gastronomijo in pestro ponudbo za vse generacije nudi odlične pogoje ne le za dopust, ampak tudi za lastništvo »second home« nepremičnine.

 

Slikoviti kraji, kot so Malinska, Baška, Punat, Njivice, Omišalj in mesto Krk, so znani po prelepih prodnatih, peščenih in skalnatih plažah ter neštetih možnostih za raziskovanje otoka. Danes je otok Krk popolna destinacija za kratek vikend ali daljši dopust.

 

Otok Krk kot elitni trg nepremičnin

Otok Krk že vrsto let velja za zelo privlačno območje z izjemno aktivnim nepremičninskim trgom. Eden izmed razlogov je zagotovo bližina srednjeevropskih držav in kakovostna prometna povezanost, zato ni presenetljivo, da danes otok Krk sodi v sam vrh ponudbe nepremičnin na Hrvaškem. Trg nepremičnin na otoku Krku je zelo raznolik, nepremičnine, pa naj gre za hiše, vile ali apartmaje, so zelo iskane in priljubljene zaradi lepih lokacij in okolja otoka.

 

Najbolj iskani so apartmaji ali penthousi v novogradnjah s fantastičnim pogledom na morje ter počitniške hiše čim bližje morju. Vedno so bile priljubljene tudi obnovljene kamnite hiše na Krku ki izžarevajo mediteranski stil in poskrbijo za pridih preteklosti v kombinaciji z modernim interierjem. Prvič so zagotovo najbolj iskane in najbolj priljubljene nepremičnine s pogledom na morje na Krku, kar pa ne pomeni nujno, da se takšne hiše, stanovanja ali apartmaji nahajajo v prvi vrsti ob morju ali celo v neposredni bližini morja.

 

Razlog za to je zelo preprost in se skriva v tem, da se nepremičnine na Krku, v prvi vrsti do morja prodajajo z bliskovito hitrostjo, ne glede na njihovo ceno. Poleg tega tudi ni skrivnost, da bližje kot je nepremičnina na Krku morju, višja je njena cena. Najdemo lahko vedno manj nepremičnine ob morju za nakup in zaradi tega te postajajo kategorija luksuza in prestiža. Kupci nepremičnin se morajo zavedati, da je ponudba nepremičnin omejena, predvsem hiš, vil, apartmajev in zemljišč ob morju. Naša obala ni neskončna, kar ima za posledico omejenost lokacij s pogledom na morje ter stalno rast cen nepremičnin ob morju na otoku Krku.

 

Premium nepremičnine Krk

 

Otok Krk, kot pravi biser Jadranskega morja, postaja sinonim za vrhunske nepremičnine, ki zagotavljajo neverjeten luksuz in edinstveno sredozemsko vzdušje. Premium nepremičnine na Krku ponujajo kombinacijo izjemne arhitekture, spektakularnih naravnih lepot in vrhunske opreme, ki zadovolji še tako zahtevne okuse. Prav zato se nedvomno splača investirati v vrhunske nepremičnine na Krku:

 

 • Ekskluzivna ponudba nepremičnin: Premium nepremičnine na Krku predstavljajo vrhunec stila in elegance. Luksuzne vile s prostranimi vrtovi, bazeni in neposrednim dostopom do plaže postajajo sinonim za kakovostno življenje na jadranski obali. Sodobna arhitektura in vrhunski materiali ustvarjajo prostor, kjer se udobje srečuje z estetiko.
 • Brezhibna lokacija: Premium nepremičnine na Krku se večinoma nahajajo na najbolj atraktivnih lokacijah, ki ponujajo neoviran razgled na morje, sončne zahode in okoliške naravne lepote. Ne glede na to, ali gre za vile v prvi vrsti ob morju, penthouse s panoramskim razgledom ali ekskluzivne apartmaje z bazenom, je lokacija pomemben deležnik njihove privlačnosti.
 • Premium ugodnosti: Luksuzne nepremičnine na Krku so opremljene z najnovejšo tehnologijo in vrhunskimi materiali. Notranji prostori so zasnovani s posebno pozornostjo do detajlov ob uporabi visokokakovostnih materialov, kot so naravni kamen, les in steklo. Sistemi za nadzor pametnega doma, zasebni wellnessi in ekskluzivna notranjost so le nekateri atributi, zaradi katerih so te nepremičnine naravnost izjemne.
 • Zasebnost in varnost: Krk ponuja vrhunske nepremičnine, ki praviloma zagotavljajo visoko stopnjo zasebnosti in varnosti. Ograjene nepremičnine, videonadzorni sistemi in zasebne dostopne poti svojim lastnikom zagotavljajo občutek ekskluzivnosti in miru.
 • Naložba z jamstvom rasti vrednosti: Zaradi vse večjega zanimanja za luksuzne destinacije na jadranski obali postajajo Premium nepremičnine na Krku privlačna naložba z možnostjo rasti njihove vrednosti. Poleg tega, da zagotavljajo užitek bivanja, te nepremičnine pogosto predstavljajo varno naložbo z odličnim potencialom donosa.
 • Prilagojen pristop in storitve: Naša nepremičninska agencija na otoku Krku v sodelovanju z gradbeniki ponuja prilagojen pristop kupcem, ki jih zanimajo vrhunske nepremičnine na Krku. Individualno načrtovanje in opremljanje ter personalizirane storitve naredijo izkušnjo nakupa vrhunske nepremičnine na Krku še bolj ekskluzivno.

 

Premium nepremičnine na Krku niso le naložba v nepremičnine, temveč tudi v življenjski slog. Zaradi ekskluzivnosti lokacije, vrhunske opreme, zasebnosti in varnosti so te nepremičnine izjemno zanimive za tiste, ki iščejo vrhunski življenjski standard na jadranski obali. Otok Krk tako ne postane le turistična destinacija, ampak tudi dom za tiste, ki cenijo najboljše, kar ponuja Sredozemlje.

 

Nakup nepremičnine na Krku kot odličen način za povrnitev vaše naložbe

Vse več tujih kupcev prepoznava donosnost naložb na Hrvaškem, tako podatki kažejo, da je v letu 2021 nepremičnine kupilo skoraj 10.000 tujcev, kar je 50-odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. Najbolj iskane so hiše in apartmaji, saj se naložba v teh primerih zelo hitro povrne. Najpogostejši kupci so že leta nemški državljani, sledijo jim Slovenci in Avstrijci, kar je razumljivo zaradi bližine Primorsko-goranske in Istrske županije.

 

V zadnjih letih se tudi vse več Madžarov, Čehov in Slovakov odloča za nakup "second home" nepremičnin na otoku Krku. Seveda pa so tu tudi domači kupci, ki se vse pogosteje odločajo za nakup nepremičnine za turistični najem. Ti združujejo prijetno s koristnim in na počitnicah uživajo v miru in zasebnosti, hkrati pa tudi vlagajo v lastno prihodnost.

 

Tuji lastniki nepremičnin na otoku Krku so predvsem Nemci, Avstrijci in seveda naši sosedje Slovenci, ki imajo do otoka Krk že od nekdaj poseben odnos. Verjamemo, da ni Slovenca, ki s Krkom ne bi imel neke povezave v obliki lastne nepremičnine na otoku ali pa so med lastniki nepremičnin na otoku njegovi prijatelji ali sorodniki. Slovenci kot veliki ljubitelji bivanja v naravi in aktivnosti na prostem prav na otoku Krku najdejo vse, kar potrebujejo od narave, morja, uživanja in seveda bližine same destinacije.

 

Vožnja iz Ljubljane do otoka Krk traja približno dve uri, vožnja iz najbolj oddaljenih slovenskih mest pa le redkokdaj traja več kot tri ure. Zato je otok Krk idealen kraj za lastništvo vikenda. Čeprav so v preteklosti vikendi služili predvsem osebnim potrebam, uživanju in počitku, se v zadnjih letih tudi to spreminja, saj vedno več Slovencev prepoznava potencial najema nepremičnin na otoku Krku, ker ta prinaša dohodek in donosnost naložbe z minimalnim vložkom.

 

Najbolj priljubljene lokacije za nakup nepremičnin na Krku

Nekaj najbolj priljubljenih lokacij za nakup nepremičnin na Krku so mesta Malinska ali območje občine Dobrinj, predvsem Klimno, Soline in Čižići. Dandanes se kupec najprej odloči glede na kakovost nepremičnine ali potencial zemljišča. Zato investitorji namenjajo vse več pozornosti izbiri lokacij in pripravi projektov, tako da lahko vidite številne nove družinske hiše in vile s prostornimi terasami in neizogibnimi bazeni ter skrbno urejenimi vrtovi.

 

Pri trendih v gradnji apartmajev je posebna pozornost namenjena dobri in funkcionalni razporeditvi prostorov z veliko svetlobe, moderno opremo in steklenimi stenami, ki ponujajo čudovit razgled. Vse bolj izstopajo posebne elitne soseske, kjer se gradijo kamnite hiše in počitniške vile s številnimi spremljajočimi objekti ter apartmajska naselja, tako da imate še vedno čas, da si zagotovite svojo sanjsko »second home« nepremičnino na otoku Krku.

 

Euro Immobilien - vaša zanesljiva nepremičninska agencija na otoku Krku

Naša nepremičninska agencija na otoku Krku ima pisarno v Malinski. Ker živimo in delamo tukaj, odlično poznamo Krk, lokalni trg nepremičnin in vse nepremičnine, ki so na voljo za prodajo. Skozi svoje dolgoletne izkušnje smo stotinam kupcev iz vse Evropske unije pomagali najti svojo idealno nepremičnino na Krku.

 

Euro Immobilien, nepremičninska agencija na otoku Krku, se ponaša s skrbno izbranimi nepremičninami. Ne glede na to, ali gre za bivalne in stanovanjske objekte ali investicije v hotele in turistične projekte, razpolagamo z nepremičninami za najrazličnejše potrebe naših kupcev. Kot specializirana agencija za prodajo in nakup počitniških nepremičnin smo trdno usmerjeni v zagotavljanje vrhunske storitve ciljnim strankam, ki imajo prefinjen okus in znajo prepoznati kakovost.

 

Poznamo vsak kotiček otoka Krka in vsak dan spremljamo njegov hitri razvoj, zato ste lahko prepričani, da smo profesionalna in kvalitetna ekipa, ki vam bo stala ob strani v procesu prodaje ali nakupa nepremičnine na otoku Krku, ne glede na to, ali gre za hišo, apartma ali zemljišče. Če se odločite za našo nepremičninsko agencijo s Krka, vam bomo v vsakem trenutku zagotovili hitro odzivnost, preglednost in točnost informacij.

 

Postopek kupoprodaje nepremičnine na Krku

 

Nakup in prodaja nepremičnin zahteva skrbno načrtovanje in sodelovanje z vrhunskimi lokalnimi strokovnjaki, ki razumejo specifiko nepremičninskega trga na tem čudovitem otoku. Tako vam naša nepremičninska agencija na otoku Krku zagotavlja varen in pregleden postopek v več ključnih korakih:

 

 1. Raziskava trga: Prvi korak pri postopku nakupa in prodaje nepremičnine na Krku je raziskava trga. V skladu z vašimi željami in potrebami analiziramo aktualne cene nepremičnin, tržna gibanja in ponudbo ter določimo želene lokacije na otoku. Nato vam predstavimo podrobne informacije o trenutnem stanju na trgu in predlagamo najboljše razpoložljive možnosti.
 2. Ogled nepremičnine: Ko se dogovorimo in oblikujemo seznam najbolj relevantnih možnosti, za vas organiziramo ogled nepremičnin v ožjem izboru. Pomagamo vam, da se seznanite s celotnim potencialom nepremičnine, spoznate okolico in sosesko, da boste lahko sprejeli premišljene odločitve.
 3. Pogajanje o ceni: Pogajanje o ceni je pomemben korak v postopku kupoprodaje. Kupec in prodajalec morata doseči dogovor, ki bo zadovoljil obe strani. Pri tem je ključno naše odlično poznavanje trenutnih razmer na trgu in realnih cen v danem trenutku.
 4. Preverjanje pravnih dejstev: Pred podpisom pogodbe se opravijo vsi pregledi pravnih dejstev na predmetni nepremičnini. To zajema preverjanje lastništva in stanja bremen na nepremičnini, da se potencialni kupec prepriča, da ni ovir za izvedbo kupoprodaje, ob tem pa preverimo tudi veljavnost dokumentacije.
 5. Priprava pogodbe: Ko so vsi pregledi pravnih dejstev uspešno opravljeni, preidemo na pripravo pogodbe. V tem dokumentu so podrobno opisani vsi kriteriji in pogoji transakcije ter drugi ključni elementi. Naše bogate izkušnje in strokovni tim pravne službe zagotavljajo neoporečnost in veljavnost pogodbe.
 6. Prenos lastninske pravice: Prenos lastninske pravice se opravi pred notarjem. Kupec in prodajalec podpišeta pogodbo, notar pa overi njeno veljavnost. Nato se postopek prepisa lastništva zaključi z vpisom v zemljiško knjigo.
 7. Plačilo davkov in stroškov transakcije: Davek na promet z nepremičninami in druge stroške, ki nastanejo pri prenosu plačila, je dolžan plačati kupec. V sodelovanju z lokalnimi davčnimi strokovnjaki vam bomo olajšali pravilno izpolnjevanje teh obveznosti.
 8. Vselitev: Po zaključku prodaje se je treba samo še vseliti in uživati v svoji novi nepremičnini na otoku Krku.

 

Postopek kupoprodaje nepremičnine na otoku Krku zahteva pozornost do podrobnosti, dobro poznavanje lokalnega trga ter strokovno vodenje skozi pravne in finančne vidike postopka. Zato se lahko s popolnim zaupanjem obrnete na nas, saj vas bomo vodili skozi ta postopek na varen in prijeten način.

 

Tu smo za Vas, da boste lahko ponosni lastniki čudovite nepremičnine na enem izmed najbolj privlačnih jadranskih otokov.

Apartma na prestižni lokaciji - Malinska
Površina
135 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
540.000€
Novogradnja v okolici Baške, Krk
Površina
62 m2
Lokacija
Baška
260.000€
Apartma z vrtom v bližini Baške
Površina
62 m2
Lokacija
Baška
260.000€
Malinska - odličen apartma na dobri lokaciji!
Površina
36,86 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
182.000€
Otok Krk - hiša na mirni lokaciji
Površina
160 m2
Lokacija
Dobrinj
na zahtevo
Krk - Zemljišče z dovoljenjem za 8 apartmajev
Površina
832 m2
Lokacija
Vrbnik
195.000€
Vrbnik - nova hiša s čudovitim razgledom
Površina
138 m2
Lokacija
Vrbnik
699.000€
Apartma v pritličju blizu plaže!
Površina
56,20 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
260.000€
Otok Krk - hiša z bazenom
Površina
150 m2
Lokacija
Dobrinj
na zahtevo
Malinska - moderna hiša z bazenom in garažo
Površina
154 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
598.000€
Opremljeno stanovanje s pogledom na morje
Površina
58 m2
Lokacija
Klimno - Dobrinj
200.000€
Malinska - prostorna hiša s tremi apartmaji
Površina
453 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
695.000€
Čudovita kamnita hiša - otok Krk
Površina
150 m2
Lokacija
Grad Krk
750.000€
Moderna vila s pogledom na morje - Malinska
Površina
164,50 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
935.000€
Otok Krk - hiša s panoramskim pogledom na morje
Površina
200 m2
Lokacija
Grad Krk
390.000€
Otok Krk - hiša s tremi apartmaji
Površina
135 m2
Lokacija
Malinska - Malinska-Dubašnica
195.000€
Zemljišče na lepi lokaciji - otok Krk
Površina
1.624 m2
Lokacija
Kras - Dobrinj
240.000€
Otok Krk - zemljišče idealno za vile
Površina
2.038 m2
Lokacija
Kras - Dobrinj
215.000€
Klimno - apartma s pogledom na morje
Površina
73 m2
Lokacija
Klimno - Dobrinj
225.000€
Klimno - apartma z odprtim pogledom na morje
Površina
57 m2
Lokacija
Klimno - Dobrinj
174.000€
Otok Krk, Omišalj - hiša s 5 apartmaji
Površina
384 m2
Lokacija
Omišalj
470.000€
Prikaz: 1 - 21 od 421 oglasi
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.