16.02.2012

Dobičkonosnost vlaganja v nepremičnine

Dobičkonosnost vlaganja v nepremičnine

Ljudje, ki so prihranili nekaj denarja se danes pogosto sprašujejo kako ohraniti njegovo vrednost. Postavlja se vprašanje ali je denar v banki varen in ali lahko izgubi svojo vrednost?

Na žalost, na navedena vprašanja nimamo jasnega odgovora. Dejstvo je, da nepremičnina kot kapital ima vedno neko vrednost. Vlaganje v nepremičnine se šteje za stabilno, dolgoročno vlaganje. Ne glede na današnjo situacijo na trgu nepremičnin lahko nepremičnina vedno financira sama sebe. Tako je lahko nakup stanovanja upravičen, če dobite mesečno najemnino večjo od mesečnega obroka za odplačilo kredita. Podobna je situacija apartmajev na morju. Z oddajanjem turistom med turistično sezono lahko povrnete del denarja vloženega v nakup apartmaja, prav tako ni zanemarljiv prihranek pri stroških lastnega dopusta.

Lahko se vprašate ali bo cena nepremičnin še padala, tudi tu vam ne moremo ničesar jamčiti. Kljub vsemu je dolgoročno vlaganje v nepremičnine varno, cene se lahko povišajo, prav tako se kvalitetne nepremičnine, ki se nahajajo na atraktivnih lokacijah lahko vnovčijo po prestanku krize. Torej, zaključimo lahko, da je kvalitetna nepremičnina na dobri lokaciji varna naložba tudi v času krize.

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.