28.06.2014

EURO IMMOBILIEN V JUTARNJEM LISTU

EURO IMMOBILIEN V JUTARNJEM LISTU

V prilogi Nepremičnine v popularnem dnevnem časopisu Jutarnji list je bil v soboto, 28.06.2014, objavljen velik članek o nepremičninskem trgu na otoku Krku. O razlogih za popularnost otoka Krka, klienteli, ki kupuje nepremičnine, najatraktivnejših nepremičninah in lokacijah na Krku so se pogovarjali z Denisom Šikljanom, direktorjem agencije Euro Immobilien.

Najbolj zanimivi deli članka:

O atraktivnih destinacijah

Opatija je še naprej najbolj ekskluzivna lokacija na Kvarnerju, čeprav v Opatiji obstaja problem mikro lokacij, ker so vse nepremičnine, ki se nahajajo na trgu, precej oddaljene od morja in centra. Prav zato se številni kupci raje odločijo za nakup nepremičnin na otoku Krku, še posebej na atraktivnem zahodnem delu, v Malinski in v mestu Krku, saj se lahko tukaj še najdejo dobre mikro lokacije nepremičnin v prvi ali drugi vrsti do morja.

O kupcih nepremičnin in povpraševanju

V času gospodarske krize je trg izgubil povprečnega kupca in sedaj obstaja veliko zanimanje za podcenjene nepremičnine oziroma za nepremičnine cenejšega razreda, ki si jih lahko privoščijo kupci nižje plačilne sposobnosti. Po drugi strani pa je največjo rast doživel trg luksuznih nepremičnin.

Investicija u takšne nepremičnine so se izkazale kot najboljša opcija, ker so kupci z visoko plačilno sposobnostjo najmanj občutili ekonomsko krizo in še naprej trošijo za drage nepremičnine na odličnih lokacijah. Največje povpraševanje je po kakovostnih luksuznih dvosobnih apartmajih, ki so čim bližje morju oziroma v prvi ali drugi vrsti do morja. Najpogosteje gre za dvosobne apartmaje, kupcem pa je najpomembnejše razgled in bližina morja.

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.