21.08.2015

HIŠE IN APARTMAJI DO MORJA

HIŠE IN APARTMAJI DO MORJA

Za kakšne nepremičnine obstaja največje zanimanje, koliko stanejo nepremičnine na Krku, kdo so njihovi kupci? Zakaj se nepremičninam v prvi vrsti od morju cene ne znižujejo in zakaj se le-te tako hitro prodajo? Odgovore na ta vprašanja je za Dom & Dizajn dala Mateja Bogdanić.

Najzanimivejši deli prispevka:

Povečanje zanimanja za nepremičnine na dobrih lokacijah

Zadnje čase so najbolj iskani in se najbolj kupujejo apartmaji v kvalitetnih novogradnjah v bližini morja in kamnite in sodobne družinske vile s pogledom na morje. Kupci so precej različni, čeprav opažamo, da večino izmed njih vse bolj zanima izbor lokacije in kvaliteta izgradnje nepremičnine. Lahko bi rekla, da večini pri tem ni najbolje pomembna cena. V zadnjih nekaj letih se mnogo govori o znižanju cen za nepremičnine in kupci pogosto začnejo svoje iskanje z nerealnimi pričakovanji, da bodo odlično nepremičnino kupili po nizki ceni oziroma, da bodo uspeli pomembno korigirati ceno v svojo korist. Glede na to, da je otok Krk in na sploh severni Jadran zelo atraktivno območje, še posebej zaradi prometne povezanosti in bližine evropskih držav, naravnih lepot in kulture, ni prišlo do pomembnejšega znižanja cen.

Udobnost in prestiž – pogosto odločilen faktor pri nakupu nepremičnine

Nepremičnine, ki ne izgubljajo na svoji vrednosti, so vsekakor tiste, ki so na odličnih lokacijah ob morju ali s pogledom na morje in nepremičnine z velikim potencialom, katerim se cene celo povečujejo. Takšnih lokacij pa je vse manj in postati lastnik ene izmed takšnih nepremičnin je pogosto poleg udobja tudi vprašanje prestiža. Zato bi se morali kupci, ki iščejo nepremičnino v bližini morja, zavedati da bodo morali za nepremičnino na lokaciji, ki je redka in zato tudi dragocena, plačati malo večji znesek. Vendar pa je nakup takšne nepremičnine tudi zelo dobra investicija, ker njihove cene lahko samo rastejo. Po drugi strani pa nepremičninam, ki niso specifične glede lokacije, cene v glavnem padajo in se dlje prodajajo.

O novih projektih in izgradnji nepremičnin

Lahko rečemo, da je manj novogradenj kot v preteklih letih, čeprav se na otoku Krku gradi v skoraj vseh mestih. Trenutno je najpopularnejše območje Rova v Malinski, ki postaja prava elitna lokacija z vrhunskimi družinskimi hišami in apartmajskimi vilami.

Celoten članek lahko preberete na linku: https://domidizajn.jutarnji.hr/kuce-i-apartmani-prvi-red-do-mora/

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.