18.04.2015

NAKUP NEPREMIČNINE NA MORJU

NAKUP NEPREMIČNINE NA MORJU

Nakup nepremičnine na morju za oddih, pa tudi zaradi dodatnega zaslužka – Mateja Bogdanić za Jutarnji list.

Mateja Bogdanić, direktorica agencije Euro Immobilien, se je z novinarko Jutarnjega lista pogovarjala o novih trendih na nepremičninskem trgu – nakup nepremičnine za oddih s ciljem povračila investicije, o interesu za apartmaje in hiše na morju z možnostjo izdajanja ter o vse večjem zanimanju tujih državljanov za vlaganje v nepremičnine na otoku Krku.

Najzanimivejši deli članka:

O novem trendu

Danes se potencialni kupci mnogo resnejše lotevajo iskanja apartmajev, stanovanj ali hiš na morju, zelo pazijo, kam in kako bodo vložili svoj denar in razmišljajo, ali bodo lahko imeli s tem nakupom tudi dodatno korist. Večina kupcev se že v fazi iskanja nepremičnine zanima za možnosti turističnega izdajanja stanovanja ali hiše na morju, o cenah najemanja in podobnem. Torej, ljudje ne razmišljajo več samo o vlaganju v lastno nepremičnino, pač pa tudi o tem, kako s kupljeno nepremičnino dodatno zaslužiti oziroma, kako bi se jim to lahko izplačalo.

Porast zanimanja tujih državljanov za najem nepremičnin na Hrvaškem

S spremembami zakonov, ki so bile posledica vstopa Hrvaške v Evropsko unijo oziroma usklajevanja z njihovimi zakoni in direktivami, je tudi večji del evropskih državljanov dobil priložnost najemanja nepremičnin na Hrvaškem. Prej so to lahko storili samo pod pogojem, da so na Hrvaškem ustanovili podjetje. Z možnostjo najemanja nepremičnin, katerih lastnik je fizična oseba oziroma s poenostavljenjem celotne procedure, ki je potrebna pred samim najemom, se je povečalo tudi zanimanje za tovrstne investicije. Še posebno zanimanje in povpraševanja za najemanje smo opazili v preteklih šestih mesecih, zaradi navedenega pa se je povečalo tudi število realiziranih kupoprodaj.

O karakteristikah nepremični, ki so primerne za turističen najem

Kupcem, ki kupujejo nepremično z namenom, da jo bodo pozneje dajali v najem, je prioriteta atraktivnost same nepremičnine in dobra lokacija, saj je kombinacija teh dveh kriterijev najpogosteje jamstvo za dobro razpoložljivost in visoko ceno za najem. Pri nakupu apartmajev kupci preferirajo novejše objekte, bližino plaže in pogled na morje. Za takšne apartmaje je bistveno tudi to, da imajo dovolj velike zunanje prostore – lepe in velike terase ali ohišnico. Takšni kupci poleg apartmajev pogosto kupujejo tudi kamnite hiše, stare ali nove, saj so le-te izjemno zanimive za turiste, ki obiskujejo našo obalo.

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.