NAKUP NEPREMIČNINE S POGLEDOM NA MORJE NA HRVAŠKEM - ZDAJ ALI MORDA NIKOLI?

NAKUP NEPREMIČNINE S POGLEDOM NA MORJE NA HRVAŠKEM - ZDAJ ALI MORDA NIKOLI?

Pred nekaj dnevi nas je poklicala stranka Michaela iz Nemčije. Zanima jo nakup apartmaja na območju Malinske na otoku Krku. Eden glavnih pogojev je to, da ima apartma pogled na morje. Pravi, da je presenečena, ker s preprostim iskanjem na spletu ne najde primernih apartmajev in nas prosi za pomoč, zagotovo obstaja apartma z navedeno značilnostjo, ki je znotraj njenega proračuna, ki znaša 200.000 evrov. Lani smo ji še lahko ponudili vsaj dve ali tri kakovostne možnosti, danes pa naš iskalnik poda odgovor "ni rezultatov za to iskanje". Zakaj je tako? Kaj se dogaja z nepremičninami s pogledom na morje na Hrvaškem? Koliko jih je na voljo in kakšne so njihove cene?

BLIŽJE KOT JE MORJE, VIŠJE SO CENE
Cena nepremičnine je odvisna od zaželenosti lokacije in razmerja med ponudbo in povpraševanjem na določeni lokaciji. Pogled na morje je eden izmed parametrov, ki ga kupci najpogosteje izpostavijo kot "must have" in ta parameter močno vpliva na cene nepremičnin na Hrvaškem. Ljudje imajo namreč radi ta občutek - tople poletne večere, preživete na terasi s kozarcem dobrega vina in čudovitim razgledom na morje in valove. Gre za občutek počitka, sproščenosti, bega pred obveznostmi in čiščenja misli. Naše stranke skozi vse leto vodijo hitro življenje, polno vsakodnevnih izzivov in stresa in si želijo poletne mesece preživeti sproščujoče, še posebej tisti, ki v domovini nimajo te priložnosti. Naše stranke so namreč večinoma Nemci, Avstrijci, Čehi in Slovaki. Nemci in Avstrijci imajo raje severni Jadran, Istro in Kvarner, Čehi in Slovaki pa nekoliko bolj južne destinacije na Hrvaškem.
Dejstvo je, da kljub svetovni pandemiji in vsem izzivom, ki so prizadeli svetovno in hrvaško gospodarstvo, cene nepremičnin rastejo. Najbolj so zaželene nepremičnine s pogledom na morje, čeprav to nujno ne pomeni, da stojijo v prvi vrsti od plaže ali da sploh stojijo blizu morja. Takšni privlačni primerki se prodajajo s hitrostjo strele ne glede na njihovo ceno in postajajo vse bolj redki, stvar razkošja in prestiža.
Ne smemo spregledati enega zelo pomembnega dejstva - viri so omejeni. V tem primeru gre za nepremičnine ali zemljišča ob morju. Naša čudovita hrvaška obala ni neskončna in vedno manj je zemljišč s pogledom na morje, zato cene nenehno hitro rastejo.
Torej, ali želite kupiti nepremičnine s pogledom na morje sedaj ali ko bodo postale dvakrat dražje? Če sploh bodo še na voljo, seveda.

Oglejte si našo ponudbo nepremičnin s pogledom na morje na:
https://euro-immobilien.si/

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.