ODKRIJTE HRVAŠKO - ISTRSKI TRG NEPREMIČNIN

ODKRIJTE HRVAŠKO - ISTRSKI TRG NEPREMIČNIN

Istra je največji hrvaški polotok, ki se nahaja na severnem Jadranu, blizu Italije in Slovenije, in je za mnoge obiskovalce najbližja mediteranska destinacija.

Že nekaj let se ponaša z geslom "Zeleni Mediteran" in "Mediteran, kakršno je nekdaj bil". Polna je tradicije, kulturne dediščine in nedotaknjenih naravnih lepot. Razvit turizem ob obali s kristalno čistim morjem in z zgodovino bogata notranjost obdana z zelenjem, označuje Istro kot najboljše iz obeh svetov.



Ko se znajdete v Istri, morate nujno poskusiti nekatere gastronomske specialitete, na katere so Istrani še posebej ponosni - oljčno olje, istrski pršut, vino malvazijo ali fuže s tartufi.
Tartufi iz motovunskega gozda so znani že stoletja, prebivalci pa so jih našli med krčenjem gozda. Ker se s tartufi prej še nikoli niso srečali, so jih prvotno dajali prašičem, saj imajo poseben videz in vonj. Njihova cena je celo nekaj sto evrov za kilogram!



Poleg mamljive gastronomije je Istra ponosna tudi na svojo bogato zgodovino iz časov pred Kristusom. Pleme Histri, po katerem je ta posebni polotok poimenovan, se je naselilo že v 11. stoletju pred našim štetjem.

Večina ljudi ob izrazu Istra pomisli na sredozemska obmorska mesta, kot so Umag, Poreč, Rovinj, Pula, a pravljično zelena notranjost ima svoje čare. Kmečka idila na gričih, polnih vinogradov, še vedno skriva vonj bližnjega morja.
Zaradi velikega števila sončnih dni v letu lahko uživate v sprehodih, kolesarjenju in raziskovanju neokrnjene narave. Priporočamo obisk istrskih slapov Sopot in Gologorički dol ter ogled spomenika skozi Alejo glagolice vzdolž neizogibnega motovunskega gozda.

Iz perspektive prodaje nepremičnin je Istra zelo raznolik trg. Najbolj priljubljena vrsta nepremičnin so kamnite hiše z bazenom. Za razliko od ostale hrvaške obale in otokov, za kupce nepremičnin v Istri pogled na morje ni ključnega pomena pri izbiri sanjske hiše. Pomembna je lokacija, lepota okolice in kakovost same nepremičnine. Zaradi velikega zanimanja za kamnite hiše z bazenom v notranjosti, je te vse težje najti in zato njihova cena narašča.
Vendar pa je istrski nepremičninski trg eden najbolj dinamičnih na Hrvaškem in je iz dneva v dan bolj priljubljen. Italijanski kupci se za Istro pogosto odločajo zaradi bližine, pa tudi istrske zgodovine in tradicije, ki je precej podobna italijanski, obstajajo tudi domači - hrvaški, a tudi avstrijski in nemški kupci, ki jih je zaradi ugodnega geografskega položaja vse več. Ni redkost, da nepremičnine v Istri v zadnjem času kupujejo kupci iz bolj oddaljenih držav, predvsem zaradi odličnih letalskih povezav z letališčem v Puli.



Poleg kamnitih hiš z bazenom v notranjosti Istre, je zelo veliko povpraševanja tudi po kakovostnih apartmajih blizu morja na območju mest Rovinj in Poreč, kjer imajo nepremičnine tudi največjo vrednost. Kupci nepremičnin v Istri nepremičnine kupujejo za lastne počitnice ali življenje skozi vse leto, vendar pa zelo pogosto tudi z namenom kasnejšega turističnega najema, glede na to, da nepremičnine v Istri dosegajo zelo visoke cene najema in s tem relativno hitro donosnost naložbe.
Poleg nakupa počitniških nepremičnin je Istra znana tudi kot velik potencial za razvoj projektov in naložb. Zato so zelo iskana tudi kakovostna stavbna zemljišča za razvoj stanovanjskih in turističnih projektov, kot so letovišča in hoteli.

Vsak lahko najde svoj košček raja v Istri glede na svoje želje zaradi raznolikosti in bogate ponudbe. Zaradi naraščajoče priljubljenosti se nepremičnine po pričakovanjih prodajajo zelo hitro.

Spodaj smo pripravili pregled dela privlačne nepremičninske ponudbe v Istri;

Prelepa družinska hiša v bližini Tara:
https://euro-immobilien.si/hisa/izvrsna-prilika-prelijepa-kuca-s-bazenom-i-maslinikom

Izjemno atraktivno stanovanje v centru Pule, prva vrsta do morja:
https://euro-immobilien.si/stanovanje-apartmani/iznimno-atraktivan-apartman-prvi-red-do-mora

Vila z bazenom obdana z zelenjem na mirni lokaciji v bližini slikovitega mesta Svetvinčenat:
https://euro-immobilien.si/hisa/vila-s-velikim-bazenom-na-mirnoj-lokaciji

In na koncu še zanimiva rustikalna hiša, obdana z vinogradi in oljčnimi nasadi v Momjanu:
https://euro-immobilien.si/hisa/rustikalna-vila-u-mirnom-okruzenju

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.