ODKRIJTE HRVAŠKO – TRŽIŠČE IN PRODAJA NEPREMIČNIN KVARNER

ODKRIJTE HRVAŠKO – TRŽIŠČE IN PRODAJA NEPREMIČNIN KVARNER

Kvarnerski zaliv, zaščiten z visokimi gorami, je že dolgo priljubljen med obiskovalci, ki jih privlači blago podnebje in kristalno čisto morje, in tistimi, ki iščejo več kot le lepe plaže. V času Avstro-Ogrske monarhije so si tu bogataši zgradili počitniške hiše, zato sta kraja, kot sta Rijeka in Opatija, bogata s čudovito habsburško arhitekturo.


Otoki Cres, Lošinj, Krk in Rab imajo stara pristaniška mesta in dele nedotaknjene obale, ki jih krasijo zalivi za kopanje in uživanje. Obstaja tudi raznolika favna - Cres ima pomembno populacijo beloglavih jastrebov, Lošinj je namenjen ohranjanju jadranskih delfinov in želv, medvede pa je mogoče videti na Učki in Risnjaku, čeprav se dobro skrivajo!


Posebnost Kvarnerja je preplet morskega in celinskega podnebja, obalnega dela s sredozemskimi vplivi in zelenega, gozdnatega Gorskega kotarja. To se pozna tudi v gastronomskih dobrotah in specialitetah. Primorska kuhinja temelji na ribah, rakih, školjkah, jagnjetini, mediteranskem sadju in zelenjavi, zeliščih, oljčnem olju in vinu, prehrana Gorskega kotarja pa temelji na divjačini, gobah, mlečnih izdelkih, sladkovodnih ribah, zelenjavi, zlasti krompirju in zelju ter žganih pijačah, kot so borovničevo žganje, in žganja z grenkimi zelišči ter medica, ker se gastronomska destinacija Kvarnerja začne na polju, na kopnem, v morju in v gozdu.


"Raznolikost je lepa." je slogan Kvarnerja, ki vedno izstopa pri promociji regije in to res najbolje opisuje to področje. V vseh segmentih, tako geografsko - kjer izstopajo obalna območja, otoki in gore, kot tudi v gastronomiji, kulturi, pa vse do nepremičninskega trga.


RIJEKA IN OPATIJA
Mesto Rijeka se nahaja v osrčju Kvarnerja. Reka in Reški obroč imata vse, kar bi morala destinacija imeti - obilo prenočišč, bogato kulturno in gastronomsko ponudbo, številne plaže in različne aktivnosti. Mesto je polno zgodovinskih dogodkov, na mesto Rijeka je vplivalo več kultur, ki so mesto oblikovale v to, kar je danes. Vladali so mu Benečani, Italijani in Avstro-Ogrska.


Lepa mešanica tradicionalnega in urbanega. Za območje Rijeke so značilna predvsem stanovanja in apartmaji, ki dopolnjujejo urbani slog. Od novogradnje do stanovanj v starem mestnem jedru je nedvomno, da ta ponujajo čudovit razgled na morje in otoke. V okolici, zunaj mesta, so čudovite sodobne družinske hiše.


Opatija je bila prva hrvaška turistična destinacija že v 19. stoletju. Na počitnice je prišlo veliko plemičev, politična elita in zvezdniki, zato je Opatija polna parkov s starimi, razkošnimi vilami. Poleg družinskih vil in počitniških hiš lahko tu najdete tudi sodobne apartmaje v novozgrajenih stavbah v Ičićih in Lovranu.


OTOK KRK
Otok Krk je otok, ki to niti ni - od celine ga ločuje morje, a je s celino povezan z dolgim mostom, na Krku pa je tudi letališče. Starodavna ljudstva so Krk zaradi svoje edinstvenosti imenovala zlati otok. V Malinski, Baški, Punatu, Njivicah, Omišlju in Krku lahko najdete čudovite prodnate, peščene in skalnate plaže ter nešteto možnosti za raziskovanje otoka.


Nepremičninski trg na otoku Krku je raznolik, nepremičnine pa so zelo iskane in priljubljene zaradi lepih lokacij in okolice otoka. Najbolj iskane so počitniške hiše so čim bližje morju in apartmaji ali penthousi v novogradnji, ki imajo fantastičen pogled na morje. Priljubljene so tudi obnovljene kamnite hiše, ki dajejo pridih preteklosti v kombinaciji s sodobno notranjostjo.


OTOK RAB, OTOK CRES, OTOK LOŠINJ
Popularni Rab ima najrazličnejšo krajino na območju Kvarnerja. Bolj gosto poseljena jugozahodna obala ima gozdove in plaže, severovzhodna obala pa ima del z več naselji, visokimi pečinami in pustim videzom.


Podobno kot tudi Cres. Cres je otok, za katerega je značilna nedotaknjena narava, zaščitena živalska vrsta - beloglavi jastreb, Vransko jezero in bogastvo zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Cres se nahaja na severnem delu Kvarnerskega zaliva in je povezan z Lošinjskim mostom.


Lošinj ponuja bogato vsebino in specifično naravo, ena od posebnosti otoka Lošinja pa je izredno čist zrak, ki ima zdravilne lastnosti. Prijetno podnebje in zrak odlične kakovosti in bogat z aerosoli naredita ta otok aromaterapijo na prostem.


Razkošne poletne hiše in vile iz 19. stoletja, parki, vrtovi in kamnite hiše so povezave med temi otoki. Kulturne znamenitosti, kot so renesančne zgradbe, cerkve in samostani, ponujajo priložnost, da lahko pokukate v preteklost. Poleg kamnitih hiš, starih družinskih hiš in vil, ki se večinoma nahajajo izven mestnega središča, lahko v centru najdete apartmaje s pogledom na morje in apartmaje v prvi vrsti do morja.


CRIKVENIČKO-VINODOLSKA RIVIERA
Crikveničko-vinodolska riviera je območje, ki uspeva združiti naravne in zgodovinske znamenitosti. Poleg morskih radosti, kot so plavanje, sončenje, vodni športi, lahko tukaj uživate tudi v dolgih sprehodih ob morju s čudovito pokrajino in kristalno čistim morjem.
Na Crikveničko-vinodolski rivieri so zelo iskani apartmaji v bližini morja in nepremičnine z namenom turističnega najema. Poleg počitniških nepremičnin obstaja tudi potencial za naložbe. Razvoj stanovanjskih in turističnih projektov, kot so hoteli, je na tem področju zelo izrazit. Glede na to, da nepremičnine dosegajo visoke cene najema, je pri nakupu nepremičnine za turistični najem možna hitra donosnost naložbe.


Kvarner je zelo raznolik nepremičninski trg. Že več kot sto let je Kvarner izjemno priljubljena destinacija, edinstven pa je zaradi kombinacije različnih kultur in arhitektur. Urbano in moderno je tu prepleteno z naravo, pridihom preteklosti in starih časov.
Najbolj priljubljena vrsta nepremičnin so zagotovo apartmaji s pogledom na morje in družinske hiše - sodobne in tradicionalne kamnite hiše. Treba je omeniti, da je zaradi velikega zanimanja vse težje najti kakovostne nepremičnine, posledično pa tudi njihova cena narašča.


Pomembna je lokacija - bližina morja, pogled na morje in kakovost same nepremičnine. Zaradi dobrih prometnih povezav z Evropo in preostalo Hrvaško prihaja vse več avstrijskih in nemških kupcev, skupaj z Madžari, Čehi in Slovaki. Seveda so tu tudi domači kupci, ki se vse pogosteje odločajo za nakup nepremičnine za turistični najem. Združujejo prijetno s koristnim in na počitnicah uživajo v miru in zasebnosti, hkrati pa vlagajo v svojo prihodnost.

Spodaj izpostavljamo privlačno in raznoliko ponudbo nepremičnin na področju Kvarnerja;
 

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.