21.04.2012

Povečanje števila tujih kupcev nepremičnin na Hrvaškem

Povečanje števila tujih kupcev nepremičnin na Hrvaškem

Kdo so največji kupci nepremičnin na Hrvaškem? Kakšni so razlogi zaradi katerih se tujci odločijo za nakup nepremičnine na Hrvaškem in katere so prednosti Hrvaške v primerjavi z drugimi državami Evrope?

Na obali Jadrana in njegovem zaledju kupujejo nepremičnine Avstrijcu, Nemci, Britanci, Italjani, Rusi, Madžari, Čehi, Slovaki, celo skandinavci. Dejstvo je, da kljub temu, da prava statistika ne obstaja, da so tradicionalno najštevilčnejši kupci Slovenci. Največje število Slovencev kupuje nepremičnine na področju Istre, otokih Krku, Pagu in Cresu. Britanci, kot tudi Italjani pretežno izberejo Istro, malo manj Dalmacijo, posebej zanimiv jim je predel okoli Dubrovnika. Madžarom in Rusom ni toliko pomembna lokacija kot je pomembna kvaliteta nepremičnine.. Avstrijci in Nemci kupujejo kar jim je všeč, ne glede na lokacijo. Oddaljenost jim ne predstavlja pomembne vloge.

Slovenci enakovredno kupujejo hiše, zemljišča in apartmaje, najpogosteje do vrednosti 100.000 EUR. Interes naših sosedov za jadransko obalo je povsem razumljivo, predvsem zaradi manjše oddaljenosti in dobre prometne povezave. Italjani, na primer iz Trsta potrebujejo eno uro do Kvarnera, iz Dunaja do obale je komaj 600 km, malo več je iz Budimpešte ali Muenchena. Poleg tega letalski promet pridobiva na svoji veljavi, še posebej s ponudbo nizkocenovnih letov. Tako lahko za tridest evrov letiš iz Stuttgarta ali Birminghama do Pule, iz Sibira do Krka, prav tako je teh sezonskih letov z vsakim dnem vse več.

Poleg dobrega geoprometnega položaja je Hrvaška zanimiva tujcem tudi zaradi naravne lepote, ki jo danes zelo težko najdemo v drugih delih Evrope. Zaradi skupka naravnih lepot, nedotaknjene narave in zgodovinske dediščine je Hrvaška idealna za obisk in za življenje. Vsaki kotiček Hrvaške ima svoje lepote in posebnosti, kupcem nepremičnin torej ostane le, da izberejo svoj del raja v katerem želijo preživeti svoj prosti čas.

To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.